Üzleti tippek

A dunai panorámás lakás még mindig a sláger

Ingatlanpiac: még mindig vonzó a dunai panoráma
2005. január 18. 11:40
Utolsó módosítás: 2005. január 18. 12:45

Az ingatlanfejlesztő cégek közül egyre többen választják a Duna fővárosi partszakaszát. A Riverside Apartmanház beruházója például most a szomszédos gázkészülékgyár területén kezdett újabb beruházásba. A védett gyárcsarnokban divatos loftokat alakítanak ki.
Az ingatlanfejlesztők egyre gyakrabban választják beruházásaik helyszínéül a Duna fővárosi partszakaszát – írja a Népszabadság. Mivel a hely véges, egyre újabb és újabb területeken kell próbálkozni. A kezdők kockázatát vállalta fel a Boráros téri Duna-ház felépítésével egy magyar befektetőkből álló csoport. Több követője is akadt. Később ugyanis megjelent a Duna-Pest Residenciát építő TriGránit csoport, a látványos értékesítés újabb beruházót vonzott a Duna partra.

Az Árpád híd közelében épülő Riverside Apartmanház beruházója a GTC felbuzdulva korábbi sikerén újabb nagyszabású beruházásba kezdett. Így a szomszédos gázkészülékgyár területén, a védett gyárcsarnokban a divatos loft lakások mellett több tucat apartmant, duplex, illetve penthouse lakást építenek.

De megjelent a Duna parton az Autoker Holding is, aki az egykori kavicskotró cég – Foka – öble köré több ezer lakást húz fel Marina-part néven. Új városnegyed építését tervezi délen az Öböl 11 Kft. is. A Kopaszi-gát környékének részben önkormányzati, részben befektetői tulajdonban lévő negyvenhektáros területén a kerületi vezetés reményei szerint lakópark és irodaházak helyett szabadidős és kulturális létesítmények épülnek az elkövetkező 6-8 évben.

A dunai panoráma az ingatlanpiac minden szegmensében értéket képvisel. A kilátásért az irodaházak bérlőinek és a szállodák vendégeinek egyaránt fizetniük kell. A Gresham-palotában megnyílt luxusszálloda mellett természetesen luxusirodaház lesz a hajdani Spenótházból, miként valamennyi Duna-parti szálloda is ötcsillagos kategóriájú. A kilátást legnagyobb mértékben a Budapest Marriott Hotel használja ki, amelynek – egyedülálló módon – valamennyi szobája dunai panorámás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik