Üzleti tippek

Három forinttal nő a gázolaj ára január 1-jén

Három forinttal emelkedik a gázolaj ára január 1-jén a jövedéki adókedvezmény megszűnése miatt. A benzin ára nem változik – közölte a Mol Rt. csütörtökön.

Az üzemanyagok jövedékiadó-mértékének időszaki változásairól szóló kormányrendelet 2004. december 31-ével hatályát veszti. Így 2005. január 1-jén a jelenleg érvényben lévő adókedvezmény megszűnik, és ismét a jövedéki törvényben meghatározott, eredeti adómértékek érvényesülnek – olvasható a Mol közleményében.

A változás hatásaként a gázolaj jövedéki adója az eredeti, literenkénti 85 forintra áll vissza. Emiatt a gázolaj fogyasztói ára 3 forinttal emelkedik. A motorbenzinek árát nem érinti a jövedéki adókedvezmény fenti változása, mert ezeknél jelenleg is 103,50 forint/liter adómérték van érvényben.

Szombaton 0 órától a gázolaj literenkénti ára 235 forint lesz. A 95-ös ólmozatlan benzin literenkénti ára 231,50 forint, a 95-ös keverék benziné 234,50 forint, míg az 98-as ólmozatlan benzin literjének ára 240,50 forint változatlanul. Az egyes Mol-töltőállomások, illetve a más olajtársaságok által alkalmazott kútárak a Mol listaárától eltérhetnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik