Üzleti tippek

Ciklusokon átívelő fürdőfejlesztési program

Három év alatt 30 milliárd forintot fordítottak az egymást követő magyar kormányok fürdőfejlesztésre – hangoztatta szerdán Bükfürdőn Pál Béla, a Miniszterelnöki Hivatal turizmusért felelős politikai államtitkára.

Az államtitkár abból az alkalomból beszélt, hogy átadták a gyógyfürdőben bevezetett ISO 9001 és ISO 14001-es minőség- és környezetirányítási rendszer tanúsítványát. “Ez a program, amelynek keretében Bükfürdőn is megvalósult a beruházás, egy kormányzati ciklusokon átívelő program 2001-2003 között, amelyben szerepe volt az Orbán-kormánynak, folytatta azt a Medgyessy-kormány, és három év alatt összesen 30 milliárd forint költségvetési forrást fordítottunk arra, hogy ilyen és hasonló nagyságrendű beruházások megvalósuljanak” – mondta.

Három év alatt 20 gyógyfürdő kapott komoly fejlesztési lehetőséget, nyolc gyógyszálló épült meg és 72 gyógyfürdőhöz, gyógyszállóhoz kapcsolódó egészségügyi szolgáltató intézményt fejlesztettek, korszerűsítettek. “Azt lehet mondani, hogy sikeres volt a program, hiszen a 30 milliárd forintnyi állami támogatás közel 100 milliárd forintnyi beruházási értéket produkált és 3 ezer munkahelyet teremtett” – hangsúlyozta.

Németh István, a Büki Gyógyfürdő Rt. elnök-vezérigazgatója elmondta: az ISO minőség és környezetirányítási rendszertől azt várják, hogy javul a részvénytársaság piaci megítélése, növekedik a működés hatékonysága, előtérbe kerülnek az olyan takarékos megoldások mint például a geotermikus energia jobb kihasználása.

A büki gyógyfürdő fejlesztéséhez 2001-ben a Széchenyi-terv keretében 1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott az állam, ezt 700 millió forint saját erővel és 700 millió hitellel egészítették ki. A büki gyógyfürdőt idén 930 ezer látogató kereste fel. A észvénytársaság idei árbevétele meghaladja az 1 milliárd 210 millió forintot. Jövőre a tervek szerint 1 milliónál is több vendéget fogadnak majd, árbevételüket pedig 100-150 millió forinttal szeretnék növelni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik