Üzleti tippek

Szegvári Péter a területfejlesztési hivatal új elnöke

admin
admin

2004. 12. 15. 00:00

December 11-től Szegvári Péter irányítja a Magyar Terület- és Regionális Fejlesztési Hivatalt. A korábbi elnök a Regionális Fejlesztési Holding vezérigazgató-helyetteseként folytatja munkáját.

A területfejlesztési programok előkészítését tekinti a Magyar Terület- és Regionális Fejlesztési Hivatal következő legfontosabb feladatának az újonnan kinevezett elnök. Szegvári Péter december 11-től irányítja a területfejlesztési hivatalt. Elődjét, Kovács Flórián Lászlót – aki 2003 márciusa óta töltötte be a jogelőd Nemzeti Területfejlesztési Hivatal, majd az MTRFH elnöki posztját -, a Regionális Fejlesztési Holding Rt. (RFH Rt.) vezérigazgató-helyettesévé nevezte ki a miniszterelnök.

Szegvári Péter a hivatal előtt álló legfontosabb feladatok között említette a területfejlesztési programok előkészítésének, illetve a Regionális operatív programok (ROP) szerződései megkötéseinek felgyorsítását.

Feladatnak tekinti továbbá a hatékonyabban működő, szolgáltató típusú intézményrendszer működtetését, a 2007-2013 közötti időszakra vonatkozó fejlesztési stratégia megalapozását, segítve a régiókat az önálló területfejlesztési programok elkészítésében, valamint a kormány decentralizációs politikájának megvalósítását.

Az új elnök szerint a hivatalnak a megbízók, köztük a helyi önkormányzatok, a regionális területfejlesztési intézményrendszerben résztvevők számára kell információt, tudást, szakértelmet szolgáltatnia, valamint közvetítői szerepet is be kell töltenie a leendő kedvezményezettek és a kormányzati támogatáspolitika között.

December végén megalakul az új összetételű Országos Területfejlesztési Tanács, ami tükrözi majd azt, hogy a területfejlesztési rendszer kiépítette az országos, a regionális és a megyei szint mellett a kistérségi szintet is – jelentette ki Szegvári Péter.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Hajléktalanok mutatták meg féltett vagyonukat

Bavaria's State Premier Markus Soeder speaks to supporters after first exit polls were announced on public television at the Bavarian regional government building after the Bavaria state election in Munich, southern Germany, on October 14, 2018. (Photo by Christof STACHE / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.