Üzleti tippek

Szegvári Péter a területfejlesztési hivatal új elnöke

December 11-től Szegvári Péter irányítja a Magyar Terület- és Regionális Fejlesztési Hivatalt. A korábbi elnök a Regionális Fejlesztési Holding vezérigazgató-helyetteseként folytatja munkáját.

A területfejlesztési programok előkészítését tekinti a Magyar Terület- és Regionális Fejlesztési Hivatal következő legfontosabb feladatának az újonnan kinevezett elnök. Szegvári Péter december 11-től irányítja a területfejlesztési hivatalt. Elődjét, Kovács Flórián Lászlót – aki 2003 márciusa óta töltötte be a jogelőd Nemzeti Területfejlesztési Hivatal, majd az MTRFH elnöki posztját -, a Regionális Fejlesztési Holding Rt. (RFH Rt.) vezérigazgató-helyettesévé nevezte ki a miniszterelnök.

Szegvári Péter a hivatal előtt álló legfontosabb feladatok között említette a területfejlesztési programok előkészítésének, illetve a Regionális operatív programok (ROP) szerződései megkötéseinek felgyorsítását.

Feladatnak tekinti továbbá a hatékonyabban működő, szolgáltató típusú intézményrendszer működtetését, a 2007-2013 közötti időszakra vonatkozó fejlesztési stratégia megalapozását, segítve a régiókat az önálló területfejlesztési programok elkészítésében, valamint a kormány decentralizációs politikájának megvalósítását.

Az új elnök szerint a hivatalnak a megbízók, köztük a helyi önkormányzatok, a regionális területfejlesztési intézményrendszerben résztvevők számára kell információt, tudást, szakértelmet szolgáltatnia, valamint közvetítői szerepet is be kell töltenie a leendő kedvezményezettek és a kormányzati támogatáspolitika között.

December végén megalakul az új összetételű Országos Területfejlesztési Tanács, ami tükrözi majd azt, hogy a területfejlesztési rendszer kiépítette az országos, a regionális és a megyei szint mellett a kistérségi szintet is – jelentette ki Szegvári Péter.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik