Üzleti tippek

Pályázati tipp: EU K+F keretprogram

Az Oktatási Minisztérium a műszaki fejlesztési célelőirányzatból összesen 40 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújt annak érdekében, hogy elősegítse a magyar résztvevők bekapcsolódását az Európai Unió 6. Kutatási, Technológiafejlesztési és Demonstrációs Keretprogramjába.

A pályázat keretében konzorciumok létrehozását és projektjavaslatok kidolgozását, valamint az Európai Bizottság által elfogadott projektek esetén a szerződés megkötését támogatja a minisztérium. Pályázhat minden belföldi jogi személyiségű és jogi személyiség nélküli vállalkozás, költségvetési szerv és intézménye, jogi személyiségű non-profit szervezet, valamint magyarországi lakóhellyel rendelkező természetes személy.

Támogatási feltételek:

1. Témakör

Forrás összege:

40 000 000 Ft
Támogatás mértéke (%):
1. témakörben 50%,
2. témakörben 100%
Támogatás maximum összege:
1 000 000 Ft
1./a és 2./a témakörben 1 000 000 Ft,
1./b és 2./b témakörben 500 000 Ft.
Beadási határidő: 2004-12-31 folyamatos a 2004. évi pályázati kiírás megjelenéséig.

a) A 6. Keretprogram valamely pályázati felhívásához vagy valamely éves munkaprogramjához kapcsolódó projektjavaslat előkészítése és az ehhez szükséges nemzetközi konzorciumok létrehozása:
– részvétel az uniós projektjavaslat előkészítését szolgáló üléseken, rendezvényeken külföldön;
– azonos célú hazai rendezvény, videokonferencia szervezése és lebonyolítása;
– az uniós projektjavaslat előkészítéséhez és a nemzetközi konzorcium létrehozásához szükséges jogi, pénzügyi, projektszervezési tanácsadás igénybevétele;
– az uniós projektjavaslat előkészítéséhez szükséges (nem hazai rendezvényhez kötődő) dologi kiadások.
b) A 6. Keretprogram mobilitási programjába benyújtandó egyéni ösztöndíjas projektjavaslat előkészítése. Ebben az esetben azonban csak a következő költségek fedezésére kérhető támogatás:
– részvétel az uniós projektjavaslat előkészítését szolgáló megbeszélésen külföldön;
– a projektjavaslat előkészítéséhez szükséges projektszervezési tanácsadás igénybevétele.

2. Témakör

További információ:
www.kkvportal.hu – Pályázatok

a) A bizottság által elfogadott uniós projektjavaslat esetén
– az uniós szerződés megkötéséhez szükséges utazások, szolgáltatások (jogi, pénzügyi és projektszervezési tanácsadás) igénybevétele.
b) A bizottság által elfogadott egyéni ösztöndíjas projektjavaslat esetén a fogadó intézmény és az ösztöndíjas kutató közti szerződés megkötéséhez szükséges utazás költségei.

A konzorciumépítő pályázat keretében végzendő tevékenységek időpontjának meg kell előznie: az 1. témakörben az uniós projektjavaslat beadásának időpontját; a 2. témakörben az uniós szerződés aláírásának időpontját, illetve egyéni ösztöndíjas projekt esetén a fogadóintézmény és a kutató között létrejövő szerződés aláírásának időpontját.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik