Üzleti tippek

Egyszerűbb EU-szabályozás várható az iparban

admin

2004. 12. 09. 00:00

Günter Verheugen gazdasági biztos minél szélesebb körű deregulációval szeretné letenni a névjegyét új feladatkörében a Barroso-bizottságban.

Verheugen szerdán azt mondta: a túlszabályozás elleni küzdelmet egyik legfontosabb feladatának tartja, ezért minden új jogi javaslatot olyan szemszögből fog megvizsgálni, hogy az hogyan hat a leginkább érintett közepes méretű vállalkozásokra. A német biztos jelenleg elsősorban az iparnak feleslegesen terhet jelentő, ellentmondásos vegyipari direktívák tartalmának megnyirbálását tekinti missziójának.


A
z egységes európai szabadalmazás 15 éve húzódó problémájára is megoldást akar találni hivatali ideje alatt Günter Verheugen. Ennek érdekében nyomást gyakorol JacquesChirac francia köztársasági elnökre is, aki miatt az uniós szabadalmi törvény elakadt. Chirac ugyanis ragaszkodik ahhoz, hogy ne csak angolul, hanem franciául is be kelljen jegyeztetni a szabadalmakat. Verheugen a közelmúltban tekintélyes francia ipari vezetőkkel találkozott, akik arról biztosították, hogy egyetértenek a találmányok kizárólag angolul folyó szabadalmazás ieljárásával. A francia nyelvű regisztráció követelése a francia kormány, nem pedig a francia üzleti körök stratégiája”- ismerték el, megkönnyítve ezzel a német biztos fellépését hazájuk vezetőjével szemben.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Kecskemét, 2017. szeptember 21.
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter (b) és Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. (MBMH) ügyvezető igazgatója (az autóban) a Mercedes-Benz gyár összeszerelő üzemében Kecskeméten 2017. szeptember 21-én. Ezen a napon letették az autógyár közvetlen szomszédságában felépülő új képzési központ alapkövét.
MTI Fotó: Ujvári Sándor
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.