Üzleti tippek

Megkezdődött a 4-es metró építése

admin

2004. 12. 08. 00:00

Megkezdődött a 4-es metró építése a Baross téri megálló első szakaszával a héten, ami mintegy 300 milliárd forintba kerül majd – jelentette ki a főpolgármester a Keleti pályaudvarnál. Demszky Gábor elmondta, hogy kiírták az első, az alagútfúrásra szóló 40 milliárd forint értékű tendert. Hozzátette: 2005 végén megkezdődhet az alagútfúrás, az első szerelvények pedig 2009 végétől közlekedhetnek majd a Baross tér és az Etele tér között.

Demszky Gábor emlékeztetett rá, hogy a fővárosi önkormányzat hét évvel ezelőtt hagyta jóvá a 4-es metró első szakaszának 7,3 kilométeres nyomvonalát.

Kifejtette, hogy már másfél éve utazhatnánk az új metrón, ha az Orbán-kormány és a pereskedő metróellenes szervezetek nem hátráltatták volna évekig a beruházást. Megjegyezte, hogy ez a késlekedés 60 milliárd forinttal drágította a beruházást.

A főpolgármester közölte, hogy az Etele tértől induló alagútfúrás napi 15 méteres sebességgel, két év alatt éri majd el a Keleti pályaudvart. A kitermelt több százezer köbméter föld nagy részét környezet- és forgalomkímélő megoldásként, várhatóan vízen szállítják majd el.

Demszky Gábor tudatta, hogy a 295 milliárd forintos beruházás 70 százalékát az állam, a többit a fővárosi önkormányzat biztosítja. Jelezte, hogy a költségek 75 százalékát fedező Európai Beruházási Bankkal még az idén aláírják a finanszírozási szerződést.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.