Üzleti tippek

Kötelezőváltás: utolsó esély

admin

2004. 12. 01. 00:00

December 1-jén lejár a kötelező biztosítások felmondási határideje, az ezt követően kötött új gfb-szerződések esetén elvész az addigi bonus-fokozat. Szerdán már személyesen kell eljuttatni a felmondó nyilatkozatot az illetékes biztosítóhoz.

A kötelező gépjármű felelősség biztosítások felmondására vonatkozó rendelet értelmében már csak a szerdai nap áll azon autósok rendelkezésére, akik “büntetlenül” szeretnének biztosítót váltani és így olcsóbb szolgáltatáshoz jutni.

Az egy hónapos határidő december 1-jén jár le, ám ezen a napon már csak személyesen lehet ügyet intézni. Az internetes alkuszcégek portálján továbbra is el lehet indítani a jövő évre vonatkozó új biztosítási szerződést (erre az év végéig bezárólag bármikor lehetőség van), a jelenlegi felmondását azonban már ezek a közvetítők sem vállalják. A felmondást ugyanis hivatalos levélben postán vagy személyesen kell megtenni, az előbbire viszont már nincs elég idő. A faxon beküldött felmondóleveleket a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete állásfoglalása szerint nem fogadhatják el a biztosító társaságok.

Biztosítóváltás esetén a 2004-re érvényes szerződések szabályos felmondására azért van szükség, hogy a meglévő bonus-malus fokozat ne vesszen el. A korábbi évekkel ellentétben a szakszerűtlen felmondás idén nem az alapkategóriába (A0) való visszasorolást vonja maga után, hanem a legrosszabb M4-es besorolást, vagyis a legdrágább díjat eredményezi a szerződő számára.

Nem végleges információk alapján egyébként elmaradt az erre az évre várt nagy biztosítóváltási roham: az előzetesen kalkulált egymillió átigazoló helyett valószínűsíthetően a tavalyival nagyjából megegyező számú, néhány százezer autós “kelt útra” a rendelkezésükre álló egy hónapban. Biztosítók és alkuszok véleménye szerint leginkább a szabálytalanságok sokasága, valamint a további visszaéléseket kiküszöbölő felügyeleti intézkedések vetették vissza a szerződők lelkesedését.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

(FILES)(COMBO) This combination of file pictures created on May 10, 2018 shows US President Donald Trump during a rally at Total Sports Park in Washington, Michigan on April 28, 2018, and a photo released from North Korea's official Korean Central News Agency (KCNA) on April 21, 2018 of North Korean leader Kim Jong-Un delivering a speech while attending the Third Plenary Meeting of the Seventh Central Committee of the Workers' Party of Korea in Pyongyang.

US President Donald Trump told North Korean leader Kim Jong-Un on May 24, 2018, in letter that the Singapore summit will not take place. / AFP PHOTO / AFP PHOTO AND KCNA VIA KNS / Mandel Ngan AND - /  - South Korea OUT / REPUBLIC OF KOREA OUT   ---EDITORS NOTE--- RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO/KCNA VIA KNS" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS
THIS PICTURE WAS MADE AVAILABLE BY A THIRD PARTY. AFP CAN NOT INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, LOCATION, DATE AND CONTENT OF THIS IMAGE. THIS PHOTO IS DISTRIBUTED EXACTLY AS RECEIVED BY AFP.  /
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.