Üzleti tippek

Kiskereskedelem: illatszer és mobil a nyerő

admin
admin

2004. 11. 23. 00:00

A kiskereskedelmi forgalom szeptemberben 5 százalékkal, a harmadik negyedévben 5,6, az első kilenc hónapban pedig átlagosan 6,6 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit – közölte a KSH.

Agusztusban 4,7, az első nyolc hónapban pedig 6,8 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest. Tavaly szeptemberben a forgalom volumene 8,6 százalékkal, a harmadik negyedévben 8,5 százalékkal nőtt, az első kilenc hónapban 8,4 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakáét.

Az eladások volumene idén a kilencedik hónapban a szezonális és naptárhatástól megtisztított adatok szerint 0,3 százalékkal nőtt az egy hónappal korábbival összevetve. Az országos kiskereskedelmi üzlethálózatban, valamint a csomagküldő kiskereskedelemben az első kilenc hónapban folyó áron 3.761,8 milliárd forint, ezen belül szeptemberben 453,6 milliárd forint értékű árut forgalmaztak.

A nem élelmiszer-kiskereskedelem értékesítése az átlagosnál gyorsabban, szeptemberben 6,4, az első kilenc hónapban 9,8 százalékkal bővült. Leggyorsabban (szeptemberben 18,2, illetve 24 százalékkal) az illatszer-kiskereskedelem, valamint a számítástechnikai termék és a mobiltelefon forgalmazását is magába foglaló egyéb iparcikk-kiskereskedelem (az első 9 hónapban 8,8, illetve 11,9 százalékkal) eladásai nőttek.

A korábbi hónapokban magasabb növekedést elért bútor-, háztartásicikk- és építőanyag-kiskereskedelem bővülése szeptemberre 6,3 százalékra mérséklődött, a könyv-, újság-, papíráru-kiskereskedelem szeptemberi eladásai 9,1, a gyógyszer-, gyógyászatitermék-kiskereskedelemé 6,8 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit. A textil-, ruházati és lábbeliüzletek forgalmi volumene szeptemberben az előző évi szinten maradt, míg az első kilenchavi forgalma 2,1 százalékos növekedést mutatott.

A kiskereskedelmi ágazatba nem tartozó gépjármű- és járműalkatrész-forgalom szeptemberben 6,8, az első kilenc hónapban 8,1 százalékkal lépte túl az előző évit. A gépjárműüzemanyag-töltő állomások forgalma kis mértékben bővült (szeptemberben 2,1 százalékkal, az I-IX. hónapban 3,1 százalékkal). A kiskereskedelmi forgalom jármű- és üzemanyag-forgalommal együtt szeptemberben 4,9, az első kilenc hónapban 6,5 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest.


vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

LAS VEGAS, NEVADA - OCTOBER 10:  LeBron James #23 and Lance Stephenson #6 of the Los Angeles Lakers celebrate after James made a shot against the Golden State Warriors and was fouled during their preseason game at T-Mobile Arena on October 10, 2018 in Las Vegas, Nevada. The Lakers defeated the Warriors 123-113. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement.  (Photo by Ethan Miller/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.