Üzleti tippek

EU-konform az eva

admin
admin

2004. 11. 22. 00:00

A Pénzügyminisztérium szerint az egyszerűsített vállalkozói adó nem elfogadhatatlan az Európai Unió számára, ráadásul az EU illetékes bizottsága még nem tárgyalta meg a magyar kormánytól kapott információkat az eváról, így arról álláspontja sem lehet – közölte a tárca vezetője.

Draskovics Tibor az MTI-nek kijelentette: az EU-t nem éri hátrány az eva miatt, hiszen a magyar kormány EU számlájára történő átutalása részeként szereplő áfa-befizetések között számoljuk el az egyszerűsített vállalkozói adó áfa-tartalmát is.

A pénzügyminiszter szerint az egyeztetések az után kezdődnek meg, hogy az illetékes bizottság értékeli azokat az információkat, amelyeket az evával kapcsolatban kapott a magyar kormánytól.

Ha az EU illetékes bizottsága a Pénzügyminisztérium álláspontja ellenére is kifogásolja az egyszerűsített vállalkozói adó alkalmazását, akkor Magyarország további információcserét és konzultációt kezdeményez – mondta Draskovics. Szerinte ebben az esetben az egyeztetések hónapokig elhúzodhatnak.

Az idén mintegy 65 milliárd forint eva-bevétel folyik be a költségvetésbe, amely eredetileg 54,5 milliárd forint bevételt tervezett ebből az adónemből 2004-re.

Tavaly az eva-bevételek összege 31 milliárd forint volt.


vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 1968. április 12.
Mátrai Zsuzsa énekesnő részt vesz az Egy óra Majláth Júliával című műsor felvételén. A műsort húsvét hétfőn mutatják be a Magyar Televízióban Kalmár András rendezésében.
MTI Fotó: Patkó Klári
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.