Üzleti tippek

Tizenhat kkv kapott támogatást vállalatirányítási rendszerekre

Tizenhat magyarországi kis- és középvállalkozás összesen 350 millió forint támogatást kap a Nemzeti Fejlesztési Terv GVOP keretén belül – közölte az informatikai tárca. A cégek többsége integrált vállalatirányítási rendszer bevezetéséhez kap támogatást.

Elektronikus üzleti rendszer korszerűsítéséhez mintegy 350 millió forint támogatáshoz jut 16 magyarországi kis- és középvállalkozás a Nemzeti Fejlesztési Terv (NFT) Gazdasági versenyképesség operatív programjában – közölte az Informatikai és Hírközlési Minisztérium. A nyertesek többsége integrált vállalatirányítási rendszer bevezetéséhez kap támogatást, amelyből 700 millió forintnyi beruházást valósíthatnak meg. A vállalaton belüli elektronikus üzleti rendszerek fejlesztését szolgáló pályázatok támogatására az idén 1,2 milliárd forint, 2006-ig pedig összesen 3,75 milliárd forint áll rendelkezésre az NFT-ben.

A pályázók legfeljebb az informatikai beruházás költségének a felét igényelhetik támogatásként. Az integrált vállalatirányítási rendszerek esetén 10-50 millió forint közötti, a vezetői döntéstámogató és üzleti intelligencia rendszereknél pedig legalább 8 millió, de legfeljebb 20 millió forintnyi támogatás adható.

A statisztikák szerint az uniós informatikai pályázatok közül eddig a vállalaton belüli elektronikus üzleti rendszerek fejlesztését szolgáló pályázati fejezet bizonyult a legnépszerűbbnek. Összesen 203 cég nyújtott be ilyen pályamunkát a pályázatokat kezelő IT Információs Társadalom Kht.-hoz. A vállalkozások 3,78 milliárd forintnyi támogatást igényeltek, amely csaknem kimeríti a 2006-ig elkülönített keretet.

A nyertes cégek új rendszerei elsősorban a naprakész és mindenki számára elérhető egységes adatbázisok kiépítéséhez, a vállalkozások pénzügyi, gazdasági folyamatainak korszerű informatikai támogatásához nyújtanak segítséget – tartalmazza a közlemény.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik