Üzleti tippek

Pályázat a szegedi buszközlekedés üzemeltetésére

Pályázatot írt ki a szegedi önkormányzat a városi buszközlekedés üzemeltetésére; a tendertől azt várják, hogy a város tényleges alkupozícióba kerül a szolgáltatás minőségének és árának kialakításánál – közölte Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester csütörtökön az MTI-vel.

“Az uniós szabályozás a városi buszközlekedéssel kapcsolatban a pályáztatást szorgalmazza, bár lehetőséget biztosít arra, hogy a meglévő szolgáltatóval egyszeri alkalommal meghosszabbítsa az önkormányzat a szerződést” – mondta az alpolgármester. Hosszú évek óta folyamatos a vita az önkormányzat és a városi buszközlekedést üzemeltető Tisza Volán Rt. között az árképzésről, ezért döntöttek a pályázat kiírása mellett.

“Igyekeztünk úgy összeállítani a pályázati anyagot, hogy a műszaki és forgalmi követelmények pontos meghatározásával lényegében pénzügyi döntéssé egyszerűsítsük le a kérdést” – mondta Nagy Sándor. A pályázóktól két opciót vár az önkormányzat, attól függően, hogy 7, vagy 11 éves átlagéletkorú járműparkkal nyújtják-e a szolgáltatást. A beérkezett ajánlatok alapján dönt majd a közgyűlés, hogy tudja-e vállalni a fiatalabb flottához kapcsolódó költségeket – mondta az alpolgármester.

Nagy Sándor hozzátette, amennyiben az önkormányzat tulajdonrészt kapott volna a Tisza Volán Rt.-ben, nem írták volna ki a pályázatot, a kormánydöntés azonban a mai napig nem született meg. Szeri István, a Tisza Volán Rt. vezérigazgatója közölte, hogy a cég valószínűleg indul a pályázaton. Az önkormányzat tulajdonában álló Szegedi Közlekedési Társaság igazgatója, Dózsa Gábor az MTI-nek elmondta, hogy a vállalat pályázni fog.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik