Üzleti tippek

Befektetési lehetőségek a Dél-Alföldi régióban

Az ITDH Dél-Alföldi Regionális Képviselete a régió befektetési lehetőségeiről tartott konferenciát csütörtökön Budapesten, amelyen összesen 60 konkrét befektetési lehetőséget mutattak be a résztvevőknek.

A Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökséggel együttműködve megrendezett konferencia szünetében tartott sajtótájékoztatón Pokriva Eszter régiókoordinátor elmondta: céljuk, hogy bemutassák a térség befektetési kínálatát, a szakmai körök figyelmét a régióra irányítsák.

A résztvevőknek kiosztott projekttár 9 Bács-Kiskun, 19 Békés és 32 Csongrád megyei befektetési ötletet mutat be a turizmus, a fémipar, a faipar, a mezőgazdaság, az élelmiszeripar, a környezetvédelem, az ingatlanfejlesztés, a logisztika, az informatika, a textilipar, az autóipar és az innováció területén.

A rendezvényre elsősorban bankok, kockázati tőke társaságok, gazdasági tanácsadó szervezetek képviselőit hívták meg.

Bár az elmúlt időszakban csak az ITDH közreműködésével 19 pozitív befektetői döntés született a régióban, amely mintegy 150 millió euró értéket képvisel, a térség hátrányos helyzetben van a külföldi tőkebefektetések területén a szakképzett munkaerő hiánya, a viszonylag fejletlen épített infrastruktúra, az alacsony technológiai színvonalú ipar miatt.

A régió számára kitörési pontot jelenthet a 2005 végéig Szegedig, majd 2006-ban az országhatárig megépülő M5-ös autópálya.
A régió gazdaságfejlesztési prioritásai között szerepel a megfelelő infrastrukturális háttér megteremtése, fejlesztése, munkahelyteremtés és -megőrzés, valamint az innováció gazdasági hasznosulásának támogatása.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik