Üzleti tippek

Pályázat civil szervezetek nemzetközi együttműködésére

Az Európai Unión belüli civil érdekképviselet erősítésére, nemzetközi együttműködésekre, valamint uniós pályázatok előkészítésére írt ki pályázatot a Nemzeti Civil Alapprogram Nemzetközi Civil Kapcsolatok és Európai Integráció Kollégiuma.

Három kategóriában hirdetett pályázatot civil szervezetek számára a Nemzeti Civil Alapprogram Nemzetközi Civil Kapcsolatok és Európai Integráció Kollégiuma. A pályázat célja a magyarországi civil szervezetek nemzetközi szerepvállalásának erősítése, nemzetközi tevékenységének erősítése. Pályázatot a 2003. január 1-je előtt Magyarországon bejegyzett, közhasznú vagy kiemelkedően közhasznú civil szervezetek nyújthatnak be.

Az összesen 55 millió forintos támogatást három célra lehet megpályázni: nemzetközi jelenlét erősítése (együttműködések és cserekapcsolatok, nemzetközi gyakorlatok hazai elterjesztésének segítése, képzések támogatása), határmenti és határokon átnyúló civil kapcsolatok támogatása, valamint uniós és nagyobb nemzetközi pályázatok előkészítésének támogatása (az EU érdekképviseleti folyamatában a civil részvétel erősítése).

A pályázatot 2004. december 15-ig lehet benyújtani a Magyar Államkincstár Támogatásokat Kezelő Főosztályán (1909 Budapest). Bővebb információ, a részletes pályázati kiírás, valamint a szükséges dokumentumok elektronikus úton letölthetőek a Nemzeti civil alapprogram és a Magyar Államkincstár oldaláról. Kérés esetén az államkincstár postai úton is eljuttatja az érdeklődő civil szervezetek számára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik