Üzleti tippek

Új foglalkoztatáspolitikai intézmények

Két új foglalkoztatáspolitikai intézmény bevezetését javasolja a kormány az Országgyűlésnek, az erre vonatkozó törvényjavaslatok tárgyalása már megkezdődött.

Az egyik törvényjavaslat arra irányul, hogy a közszférában létszámleépítésre kerülők biztonságban tölthessék el azt az egy-három éves időszakot, amely elegendő a nyugdíjazásukig, illetve munkaerőpiaci felkészülésükig. A tervek szerint a jövő év január 1-jétől azok a köztisztviselők, közalkalmazottak, akik legalább 25 éves közszolgálati jogviszonnyal rendelkeznek, három évvel a csökkentett vagy teljes összegű előrehozott, illetve öregségi nyugdíj előtt a “prémium évek programot” is választhatnák. Ezt nyilván akkor teszik, ha az kedvezőbb számukra, mint a felmondási, végkielégítési járandóságok igénybe vételele.

A program választása esetén három évig, nyugdíjazásukig munkahelyük lesz, s legfeljebb heti 12 órás munkavégzéssel korábbi illetményük 60 százalékát vehetik igénybe. Azok, akik legalább 10 éves közszolgálati jogviszonnyal rendelkeznek, de még nem érték el a 25 éves jogviszonyt, egy évig tarthatnak igényt ezekre a feltételekre, azzal, hogy elhelyezkedésük érdekében munkaerőpiaci programokban is részt vesznek. A prémium évek program időszaka társadalombiztosítási jogszerző időnek számít. A juttatást viszont a nyugdíjalap kiszámításánál nem kötelező figyelembe venni, ha az így kedvezőbb – áll a törvényjavaslatban.

A másik intézmény különféle társadalmi csoportok elhelyezkedését kívánja elősegíteni. A foglalkoztatást drágító társadalombiztosítási járulék 50 százaléka lenne visszaigényelhető a jövő év január 1-jétől a törvényjavaslat szerint, amennyiben pályakezdő fiatalt fogadna a munkaadó. Akkor, ha a fiatal szakképesítéssel rendelkezik, ennek megfelelő munkakörben kell foglalkoztatni. A fiatalt legalább háromnegyed évig szükséges ezzel a kedvezménnyel alkalmazni és legalább napi négyórás munkaidőben. Vállalni kell továbbá egy negyedéves kedvezmény nélküli foglalkoztatást is.

A kedvezmény legfeljebb 90.000 forint bruttó keresetig érvényesíthező utólag, az APEH-en keresztül. A tb-alapoknál a Munkaerőpiaci Alap egyenlíti ki ezt a bevételkiesést. Ugyanez a kedvezmény jár a gyes, a gyed, gyet és az ápolási díj után ismét elhelyezkedők foglalkoztatásánál. Szintén ez a társadalombiztosítási járulékkedvezmény illeti meg azokat a munkaadókat, akik úgynevezett ösztöndíj keretei között fogadnak felsőfokú végzettségű fiatalokat. A munkaadóknak erre vonatkozó szerződést kell majd kötni a fiatallal, amelyben vállalják, hogy a minimálbérnek megfelelő összeget fizetnek számukra, háromnegyed év – egy éves időszakra. A munkatapasztalat-szerzést egy kijelölt szakmai felelős irányítja. Az ösztöndíjas időszak végén egy ajánlólevelet is kiállítanak a fiatalnak, amelyben értékelik a munkatapasztalat-szerzést.

Egy további társadalmi csoport, az 50 év felettiek alkalmazását segíti elő ugyancsak a társadalombiztosítási járulék kedvezménye. Az 50 év felettiek alkalmazásakor viszont a munkáltató az 50 százaléknál is nagyobb kedvezményt érhet el egyedi elbírálás szerint, ez akár a teljes járulékösszegre is vonatkozhat. Sőt a munkaadói szolidaritási járulékra, illetve az egészségügyi hozzájárulásra is vonatkozhat ez a kedvezmény.

Ajánlott videó

Az operatív törzs pénteki tájékoztatóján az is elhangzott, hogy sem az iskolákban, sem az óvodákban nem lesz gyermekfelügyelet, amíg be kell zárniuk. Müller Cecília drasztikus emelkedésről és rémisztő adatokról beszélt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.