Üzleti tippek

Növekvő ipari termelés Budapesten és környékén

Budapesten tovább folytatódott az ipari termelés dinamikus növekedése. Pest megye vonatkozásában viszont némiképp lassult a növekedés üteme a tavalyi év azonos időszakához képest – adta ki gyorsjelentésében a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A budapesti székhelyű, legalább 50 főt foglalkoztató ipari szervezetek termelése 2004. I-III. negyedévében – előzetes adatok alapján – 7,7 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához mérten. Az értékesítés a termelésnél kisebb mértékben, 6,8 százalékkal emelkedett, mely az export 13 százalékos és a belföldi értékesítés 2,5 százalékos bővülésének eredménye.

Pest megyében az ipari termelés növekedése az előző évi dinamikus bővülésnél kisebb mértékű volt. A megyei székhelyű, legalább 50 főt foglalkoztató ipari szervezetek termelése 2004. január-szeptemberében 11 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit. Az értékesítés a termeléssel azonos mértékben emelkedett, mely az export 19 százalékos, illetve a belföldi értékesítés 1,8 százalékos bővülése mellett alakult ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik