Üzleti tippek

Gyurcsány nem ígért gyökeres reformokat az üzleti életben

Időt kért a reformok kidolgozásához az Economist-konferencián az üzleti élet szereplőitől Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.

Angolul tartott beszédében elmondta, hogy a kormány egyik legfontosabb feladata egy szolgáltató államigazgatás kialakítása, az oktatási rendszer javítása, a magasabb hozzáadott értéket képviselő termelő, és szolgáltató ágazatok bővítése.

Nem ígérek a következő másfél évben gyökeres reformokat, de lépésről lépésre javítani lehet az állam teljesítményét, az üzleti környezet minőségét – mondta.

A privatizációval kapcsolatban kérdésre válaszolva úgy vélekedett, hogy a magántőkére és a versenyképességre épülő piacgazdaságban is fűződhet érdek a közösségi tulajdon fenntartásához, de mint ahogy a világ nem fekete fehér, ebben a kérdésben is átfogó megközelítésre van szükség.

Gyurcsány Ferenc elmondta még: bízik abban, hogy jövőre teljesül a 4 százalékos gazdasági növekedés, csökken az államháztartás hiánya, és a magyar gazdaság azon a pályán haladhat, amely elvezethet a 2010-es euró bevezetéséhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik