Üzleti tippek

Terták Ádám az ITDH élén

admin

2004. 11. 05. 00:00

Az ITD Hungary helyzete egyértelművé vált azután, hogy a gazdasági tárcához került, s felgyorsulhat az egyablakos rendszer kialakítása – nyilatkozta az MTI-nek Terták Ádám, akit november 8-i hatállyal az ITDH vezérigazgatójának nevezett ki a gazdasági miniszter.

Az ITDH feladatai közül a kereskedelemfejlesztés és a külföldi tőke Magyarországra vonzása a legfontosabb – mondta Terták Ádám, aki korábban az Ernst and Young Nemzetközi Tanácsadó cég vezérigazgatójaként, illetve elnökeként is a külföldi befektetők magyarországi tevékenységét menedzselte.

A külföldi befektetők számára a leglényegesebb a támogatási, az információs és az engedélyezési rendszer egyablakossá tétele, ami az 50 millió eurónál nagyobb beruházásoknál már megvalósult – mondta Terták Ádám.

“Az ITDH-nak a jó értelemben vett kettős ügynökké kell válnia: azaz az állam ügynökének a befektetők vonzása érdekében és a befektetők ügynökének, a beruházási tervek gyors megvalósulása érdekében” – hangsúlyozta az új vezérigazgató.

Ennek érdekében az ITDH-nál javítani kell a kommunikációt és a proaktivitást, azaz a befektetők szándékainak felkutatását annak érdekében, hogy Magyarországon találják meg a régiós terjeszkedéshez szükséges partnereket – mondta.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Le·nyfalu, 2009. november 14.
Egy civil gÈpkocsiba rejtett traffipax Le·nyfalun. Az idÈn ·prilis Ès j˙nius kˆzˆtt nagymÈrtÈkben nıtt a hal·los kˆz˙ti balesetek sz·ma, Pest megyÈben, ezÈrt szolg·latba ·llÌtottak egy "l·thatatlan traffipaxot", egy "rendıri jelleg nÈlk¸li civil szemÈlygÈpkocsit", amely mozg·s kˆzben is kÈpes rˆgzÌteni a szab·lysÈrtÈseket. V·con Ès Le·nyfalun pedig, sebessÈgmÈrı rendırt ·br·zolÛ b·bukat is "szolg·latba" helyeztek a megelızÈs vÈgett.
MTI FotÛ: Kov·cs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.