Üzleti tippek

Elektronikus közigazgatás – fejlesztés Veszprémben

Veszprém és 18 környékbeli település 433 millió forintos támogatást nyert informatikai fejlesztésre – közölte Kovács Kálmán pénteken Veszprémben.

A város 62 millió forintot tett hozzá a fejlesztési összeghez – jegyezte meg az informatikai és közlekedési miniszter. Közlése szerint a fejlesztéssel – amely 2006 végéig valósul meg – kettős célt ér el a város: tájékoztatni tudja a lakosságot elektronikus úton, illetve bevezeti az e-közigazgatást, megvalósítja az elektronikus ügyintézést.

Kovács Kálmán a veszprémi fórumon elmondta: 2006-ra teljesen kiépítik a közhálót, a szélessávú internet minden közintézménynél adott lesz.
Közlése szerint a mostani 2400 eMagyarország pont helyett 2006-ra 4000 lesz, ami gyakorlatilag már minden településen biztosítja az internet hozzáférést.A miniszter megemlítette: 40 ezer gazdálkodó az idén már eMagyarország ponton regisztráltatta magát, 20 ezren pedig ezen keresztül kaptak banki kölcsönt.

Kovács Kálmán közlése szerint 2004 és 2006 között 55 milliárd forintnyi támogatási összeg fordítható az információs társadalom fejlesztésére.
Hozzátette: ebből az önkormányzatok 8,8 milliárdra pályázhatnak. A fórumon Dióssy László, Veszprém polgármestere elmondta: a város a közelmúltban 800 millió forintos pályázati összeget nyert a veszprémi vár egyik palotájának a felújítására, a mostani 433 millióból pedig a polgármesteri hivatal ügyintézését emelik XXI. századi szintre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik