Üzleti tippek

Töltődjön fel wellness-hotelben

A cégvezetőket, menedzsereket sok welness-szálloda speciális programokkal várja, sőt, csapatépítő tréninggel egybekötött pihenésre is van lehetőség.

A túlterheltség, a folyamatos stressz megviseli a szervezetet. Ha hosszabb időn keresztül folyamatosan jelen van az életünkben, akár komoly szervi problémákat is kiválthat. Bár a feszültség romboló hatása mindenkit veszélyeztet, a komoly gazdasági döntéseket hozó cégvezetők talán az átlagosnál jobban is ki vannak ennek téve. Ezért az ő esetükben különösen fontos, hogy időnként időt szánjanak a feltöltődésre, a lazításra.

Gyógyvizek országa

Mi magyarok abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy válogathatunk a kiválóbbnál kiválóbb gyógyvizek közül, amelyek többsége a mozgásszervi, nőgyógyászati, illetve emésztőrendszeri bántalmak enyhítésére alkalmas. Az országban mintegy 150 meleg vizes gyógyfürdő, köztük 36 speciális – például radioaktív, kénes-savas, sós-brómos-karbonátos, illetve jódos vizet tartalmazó – fürdőhely található. Erre a gyógyvízkincsre a nemzetközi közvélemény is egyre inkább felfigyel, s az elmúlt években soha nem látott fejlődésnek indult a hazai wellness-turizmus. Az új, illetve felújított hotelek a termálvízre épülő kikapcsolódás és gyógykezelések mellett diétás étkezést és különféle sportlehetőséget is kínálnak az egészséges életmód híveinek, és a kikapcsolódásra vágyóknak.

Test és lélek harmóniája

Hermann György, a Danubius Hotels nyugat-dunántúli szállodáinak területi igazgatója szerint az egyre-másra nyíló wellness-hotelek legtöbbje hasonló szolgáltatásokkal áll a vendégek rendelkezésére. Az igazi különbség e szállodák között tehát nem az alapvető kínálatban, sokkal inkább az „emberi tényezőben”, azaz az alkalmazottak, a személyzet, a masszőrök, a gyógyászati kezeléseket végzők, az éttermi dolgozók szakmaszeretetében, kedvességében, a vendégre való odafigyelésében rejlik.

Mivel mindenki számára mást jelent a stresszoldó pihenés, míg egyesek a szépítő kényeztetést, addig mások az aktív pihenést részesítik előnyben, a wellness-hotelek mindegyike rengeteg kényeztető, egészségmegőrző szolgáltatást, illetve sportprogramot kínál. Kozmetikát, fodrászatot szinte valamennyi szálláshelyen találunk, és a legtöbb szépségszalon különleges kezelésekkel várja a karcsúsodni, szépülni vágyókat: ilyen például a gyógynövényes, vitaminos arckezelések, a luxuskozmetikumokkal végzett arcápolás, vagy épp a tengeri só és alga gyógyhatását felhasználó Thalasso-terápia. A wellness-kezelések másik csoportja szorosan kapcsolódik a fürdőzéshez, a gyógyvízhez: a vendégek minden szállodában a hidroterápiás eljárások (pl. szénsavas fürdő, súlyfürdő, hydroxeur) és a szépítő kádfürdők (pl. Kleopátra-fürdő, relaxáló aromafürdők) széles választékából szemezgethetnek, s a különféle szaunák, élményzuhanyok, pezsgőfürdők is elmaradhatatlan részei a kínálatnak.

A sportosabbak elsősorban a fitneszteremben mozoghatnak, itt az edzők személyre szabott edzéstervvel is segítik a tartós életmódváltást. Minden szállodában részt vehetünk szervezett sportprogramokon, például aerobikórán vagy a medencék adottságait kihasználó aquafitneszen. Egyes szálláshelyekhez, például a hévízi NaturMed Hotel Carbonához, az alsópáhoki Kolping Hotelhez vagy a zalakarosi MenDan Thermal Hotelhez teniszpálya is tartozik. Ez utóbbi hotel jó néhány társával együtt (pl. a siófoki Hotel Residence Conference & Wellness Hotel, vagy a bükfürdői Radisson SAS Birdland Resort & Spa) a lovaglás szerelmeseinek is kínál sportolási lehetőséget, míg Bükfürdő a golfozók paradicsoma. Mivel a hotelek többségét park veszi körül, és a szállodák általában szép természeti környezetben épültek, a környéken remek lehetőség nyílik a természetes talajon való futásra, kerékpározásra vagy kirándulásra.

Az egészség őrei

Szinte minden szálláshelyen találunk orvosi részleget, hiszen a gyógyvizek konkrét megbetegedések gyógyítására is alkalmasak. A szállodák többségében a mozgásszervi betegségek kezelésére szakosodott egészségügyi személyzet szolgálja a gyógyulást, de belgyógyászat is egyre több helyen áll rendelkezésre. A tapolcai Hunguest Hotel Pelionban az asztmások és allergiások tüneteit enyhítő gyógybarlangot találunk. A hévízi NaturMed Hotel Carbona-ban hőtérképes vizsgálattal, Voll-féle teszttel mérhetjük fel egészségi állapotunkat, ugyanitt léböjtkúrával is megtisztíthatjuk szervezetünket a mindennapok során felhalmozódott mérgektől.

Menedzsercsomag

Egyre több szálloda kínál úgynevezett menedzser-csomagokat a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésére: a siófoki Hotel Residence például három-, öt- és nyolcnapos kardio-programokat ajánl mindazoknak, akiknek fontos a szívük egészsége. Hermann György a Danubius Hotels szállodáival kapcsolatban elmondta, hogy ők évekkel ezelőtt már felvették kínálatukba a menedzsereknek szánt csomagajánlatokat, ám akkoriban még nem igazán volt ezekre igény. Azóta nagyot változott a piac, a cégvezetők többsége ma már hajlandó időt és pénzt áldozni az egészségére, így a szállodalánc a jövő év elejétől újra kínálja a nekik szánt egészségmegőrző üdüléseket. Sok wellness-hotel áll kapcsolatban különféle egészségpénztárakkal is.

A masszázs ellazítja a feszes izmokat, serkenti a keringést, és gyorsítja a mérgező anyagok kiürülését a szervezetből, ráadásul érzelmi szinten is kisimítja a stressz okozta „csomókat”. Hagyományos svédmasszázst minden wellness-hotelben találunk, de sok helyütt különlegességeket is kipróbálhatunk: ilyen például a tapolcai Hunguest Hotel Pelion, vagy a siófoki Hotel Residence, vagy a Danubius Thermal & Sport Hotel Bük kínálatában szereplő thai masszázs, a bükfürdői Radisson SAS Birdland Resort & Spa-ban igénybevehető lávaköves masszázs, vagy a gyógyító, az egész szervezetet harmonizáló hatásáról ismert reflexzóna-masszázs. A szállást és a különféle szolgáltatásokat egyenként is megrendelhetjük, de érdemes figyelni a hotelek csomagajánlataira is: ezek általában hétvégi vagy egyhetes üdülések, telis-tele kényeztető kezelésekkel, s az áruk általában kedvezőbb, mintha „á la carte” válogatnánk össze mindezt. Gyakoriak a szezonális kedvezmények is.

Mivel a szállodák szinte mindegyikét konferenciateremmel szerelték fel, a cégek, vállalkozások vezetői akár csapatépítő tréningekkel, szakmai konferenciákkal is összeköthetik a feltöltődést. Hermann György szerint, ha egy vállalkozás ilyen igényekkel keresi meg a Danubius Hotels szállodaláncot, a cég az egyéni igényeket is figyelembe vevő csomagajánlatot állít össze, amelyben a menedzsercsoport minden tagja megtalálhatja a kedvére való szolgáltatásokat.


Néhány wellness-szálloda ajánlatai:

Danubius Thermal Hotel Aqua****

8380 Hévíz, Kossuth Lajos u.13-15. Tel.: 06-83/889-500, www.danubiushotels.com/aqua
Egy éjszaka kétágyas szobában: 16 500 Ft/szoba/éj reggelivel
Csomagajánlat: Danubius szépség napok: 2 éjszaka félpanzióval, 1 arckezelés, 1 szemöldökformázás, 1 relax masszázs, 1 paraffinos kézápolás, manikűr, 1 hajmosás, szárítás, termálfürdő, élményfürdő, szauna, fitneszterem, fürdőköpeny használata, áfa.
Ára: 37 500 Ft/fő kétágyas szobában

Danubius Thermal Hotel Bük****

9740 Bükfürdő, Thermal krt. 27. Tel.: 06-94/889-400, www.danubiushotels.com/buk
Egy éjszaka kétágyas szobában: 21 400 Ft/szoba/éj reggelivel
Csomagajánlat: Wellness napok Bükfürdőn: 2 éjszaka félpanzióval, 20 perces wellness masszázs a’la carte, 1 aromafürdő vagy Kleopátra-fürdő, élményfürdő, fedett és kerti uszoda, termálfürdő, római gőzfürdő, szauna használata, sportprogramok, fürdőköpeny, áfa.
Ára: 29 300 Ft/fő kétágyas szobában

Danubius Thermal Hotel Sárvár****

9600 Sárvár, Rákóczi u.1. Tel.: 06-95 888-400, www.danubiushotels.com/sarvar
Egy éjszaka kétágyas szobában: 24 500 Ft/szoba/éj reggelivel
Csomagajánlat: Kényeztető napok Sárváron: 2 éjszaka félpanzióval, 20 perces wellness masszázs a’la carte, 1 manikűr vagy pedikűr, élményfürdő, fedett és kerti termálfürdő, gőzfürdő, szauna használata, barangolás a 9 hektáros arborétumban, kerékpárhasználat, részvétel a napi gimnasztikai programokon hétfőtől szombatig, fürdőköpeny, áfa. Ára: 29 300 Ft/fő kétágyas szobában

NaturMed Hotel Carbona****

8380 Hévíz, Attila u. 1. Tel.: 06-83/543-582, www.carbona.hu
Egy éjszaka kétágyas szobában: 22 500–24 600 Ft/szoba/éj reggelivel
Csomagajánlat: 3 Kényeztető nap a jó közérzet érdekében: 2 éjszaka félpanzióval, reggeli torna, uszoda, szauna, aromakamra, gőzfürdő, tepidarium, wellness-medence, termálfürdő használata, 1 illóolajos lazító fürdő fényterápiával, 1 aromamasszázs, meglepetéscsomag a szobában. Ára: 42 700 Ft/fő

Kolping Hotel Spa & Family Resort

8394 Alsópáhok, Fő u. 120.. Tel.: 06-83/344-143, www.kolping.hotel.hu
Egy éjszaka kétágyas szobában: 19 600–28 600 Ft/szoba/éj félpanzióval
Csomagajánlat: Frissítő koktél: 1 klasszikus teljes testmasszázs,
1 Caracalla víz alatti masszázs, ránckezelő program, tengeri iszap és meleg paraffin cellulitkezelés, salaktalanítás, méregtelenítés és kompressziós testtekercselés, Thalasso-terápiás tengeri alga cellulitkezelés, szolárium.
Ára: 36 700 Ft/fő + szállás

MenDan Thermal Hotel**** & Aqualand

8749 Zalakaros, Gyógyfürdő tér 8. Tel.: 93/542-141, 142, 143, 144, www.mendan.hu
Egy éjszaka kétágyas szobában: 19 500 Ft /szoba/éj reggelivel
Csomagajánlat: Téli varázs: 2 éjszaka félpanzióval, üdvözlő ital, úszó-, termál- és élménymedence, szauna, bioszauna gőzkabin, pezsgőfürdő, élményzuhanyok, fitneszterem használata, reggeli torna, gerinctorna, aquafitnesz, szabadidős programok, borkóstoló, fürdőköpeny, szépségápolási tanácsadás, ajándékutalvány a szépségszalonba a hölgyeknek, a terápia-részlegre az uraknak, meglepetés.
Ára: 25 990 Ft/2 fő/éj–34 490 Ft/2 fő/éj

Hunguest Hotel Pelion****

8300 Tapolca, Köztársaság tér 10. Tel.: 06-87/ 513-122. www.hunguesthotels.hu
Egy éjszaka kétágyas szobában: 23 000–28 900/szoba/éj, reggelivel
Csomagajánlat: Pelion szépítő hétvége: 2 éjszakai szállás félpanzióval, welcome cocktail, Wellness-sziget , úszómedence használata, reggeli gimnasztika, vízi torna, fürdőköpeny, délutáni kávé és sütemény, mozicsatorna (HBO), 1 hajmosás és szárítás, 1 Babor vitalizáló arcmasszázs, 1 szolárium, áfa.
Ára: 29 750 Ft/fő

Radisson SAS Birdland Resort & Spa *****

9740 Bükfürdő, Golf út 4. Tel.: 06-94/558-751, www.buk.radissonsas.com
Egy éjszaka kétágyas szobában: 110 euró (kb. 27 132 Ft) /szoba/éj reggelivel
Csomagajánlat: Bevezető csomag: félpanzió, welcome champagne, medencék, termál- és élményfürdők, szaunák és a fitneszterem korlátlan használata, fürdőköntös és papucs a szobában, 55 eurótól ( kb. 13 566 Ft)/fő/éj kétágyas szobában

Hotel Residence**** Conference & Wellness Hotel

8600 Siófok, Erkel Ferenc u. 49., www.hotel-residence.hu
Egy éjszaka kétágyas szobában: 16 900 Ft/szoba/éj reggelivel
Csomagajánlat: Residence alakformáló hétvége: 2 éjszaka szállás félpanzióval, köszöntőital, élményfürdő, pezsgőfürdő használata, finn szauna, gőzkabin, élményzuhany, Kneipp-taposó, fitneszterem, 1 alakformáló masszázs, 1 wellness cellulit fürdő, 1 wellness cellulit kabin, alakformáló étrend és tanácsadás, 1 aquafitnesz, 1 szolárium.
Ára: 32 900 Ft/fő

Kehida Termál Hotel

8784, Kehidakustány, Kossuth L. u. 62. Tel.: 83/534-501, www.kehidatermal.hu
Egy éjszaka kétágyas szobában: 11 200 Ft/fő/éj reggelivel, 14 400 Ft/fő /éj félpanzióval
Csomagajánlat: Kehida kisimuló napok: 1 vacsora a szobában szervírozva, üdvözlőital, 1 légzéstechnika, 2 autogén tréning, 1 stretching, 30 perces relaxációs masszázs, 30 perces reflexzónamasszázs, reggeli torna hétköznapokon. Min. 2 éjszakás szállás esetén foglalható, ára: 12 900 Ft + szállás

Forrás: a Wellness magazin októberi melléklete, valamint a szállodák internetes honlapjai.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik