Üzleti tippek

Drágultak a figyasztási hitelek

A háztartási szektor folyószámla és fogyasztási hiteleinek átlagos kamatlábai szeptemberben emelkedtek, míg a lakás célú és az egyéb hitelek átlagos kamatlábai csökkentek – közölte a Magyar Nemzeti Bank kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a nem pénzügyi vállalati szektor folyószámla-hiteleken kívüli hiteleinek átlagos kamatlába szeptemberben kis mértékben csökkent, míg a folyószámla-hitelek átlagos kamatlába emelkedett.

A bankközi forintkihelyezések átlagos kamatlábai csökkentek.

A nem pénzügyi vállaltok folyószámla hiteleinek átlagos kamatlába szeptemberben 19 bázisponttal 12,55 százalékra emelkedett, a folyószámla hiteleken kívüli hiteleké pedig 31 bázisponttal 12,94 százalékra mérséklődött.

A folyószámla hiteleken kívüli hitelek új szerződéseinek értéke a nem pénzügyi vállalatok esetében szeptemberben 257,4 milliárd forintot tett ki, ami 19,6 milliárd forinttal magasabb az előző havi értéknél. Az éven belüli betétek átlag kamatlába 1 bázisponttal 10,34 százalékra csökkent, míg az éven túliaké 28 bázisponttal 10,04 százalékra emelkedett.

A nem pénzügyi vállalatok lekötött betéteinek új szerződési értéke szeptemberben 1.348,9 milliárd forintot tett ki, ami 124 milliárd forinttal magasabb az augusztusinál.

A nem pénzügyi vállalatoknak nyújtott 1 millió euró alatti összegű nem folyószámla-hitelek átlagos kamatlába 33 bázisponttal 14,03 százalékra, az 1 millió euró feletti összegűeké pedig 37 bázisponttal 11,69 százalékra csökkent.

A bankközi forintpiacon szeptemberben 2.516,6 milliárd forint volt a forgalom, 56,9 milliárd forinttal magasabb az előző havinál.
Az egynapos bankközi hitelek forgalommal súlyozott átlag kamatlába augusztushoz viszonyítva 1 bázisponttal 11,16 százalékra, az egyhónapos lejáratú kihelyezések átlag kamatlába pedig 3 bázisponttal 11,06 százalékra csökkent.

Ajánlott videó

A férfiasság válsága régi mantra, már az ókoriak is a férfivirtus hanyatlásáról beszéltek. Tevesz László történész a természeti népek beavatási rítusaitól a Pál utcai grundon át a punkig és a Harcosok klubjáig húz ívet, hogy aztán maga is csak hiányt találjon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.