Üzleti tippek

Távozhatnak az off-shore cégek Magyarországról

admin

2004. 10. 25. 00:00

Kivonulhatnak Magyarországról az off-shore cégek, ha a jövőben nem hajtanak végre olyan adótörvény-módosításokat, amelyek továbbra is vonzóvá tennék számukra hazánkat.

EU-tagságunk miatt 2005 végén szűnik meg az off-shore-szabályozás. Itt tartásuk érdekében a Nemzetközi Vállalatok Magyarországi Társasága (NVMT) is lobbizik. Egyeztetéseket kezdeményeztek a pénzügyminiszterrel. Draskovics Tibor korábban elismerte, Magyarországnak érdeke, hogy ezek a cégek ne távozzanak. Kivonulásuk érzékenyen érintené a költségvetést is. A szakértő szerint három ponton kellene módosítani az adószabályokat.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Le·nyfalu, 2009. november 14.
Egy civil gÈpkocsiba rejtett traffipax Le·nyfalun. Az idÈn ·prilis Ès j˙nius kˆzˆtt nagymÈrtÈkben nıtt a hal·los kˆz˙ti balesetek sz·ma, Pest megyÈben, ezÈrt szolg·latba ·llÌtottak egy "l·thatatlan traffipaxot", egy "rendıri jelleg nÈlk¸li civil szemÈlygÈpkocsit", amely mozg·s kˆzben is kÈpes rˆgzÌteni a szab·lysÈrtÈseket. V·con Ès Le·nyfalun pedig, sebessÈgmÈrı rendırt ·br·zolÛ b·bukat is "szolg·latba" helyeztek a megelızÈs vÈgett.
MTI FotÛ: Kov·cs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.