Üzleti tippek

Névjegyzék a minősített pályázatírókról

Minősített pályázatírók, tanácsadók, pályázatmenedzselők jegyzékét tette közzé a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. Jelenleg mintegy háromezer cég foglalkozik pályázatírással, ám a névjegyzékbe egyelőre csak 51 vállalkozás kerülhetett bele.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) minősített pályázatírókról, tanácsadókról, pályázatmenedzselőkről készített katalogizált jegyzéket, hogy kialakuljon a megbízható, professzionális pályázatírók gárdája – közölték a kamara sajtótájékoztatóján.

Jelenleg mintegy háromezer cég foglalkozik pályázatírással. A cégek munkájának színvonala nagyon különböző, és a közülük választó vállalkozások nem, vagy csak nagyon nehezen tudnak megbízható információkra jutni róluk.

A jegyzékbe pályázati úton kerülhetnek be azok a pályázatírók, akik minőségi szolgáltatások nyújtását vállalják, és pályázatuk alapján erre képesnek minősülnek. A minősítés egy évre szól, amely annak lejártával meghosszabbítható. A jelentkezés folyamatos. 

A pályázati felhívás a Pályázatírók és Tanácsadók Országos Szövetsége, valamint az Európai Uniós Pályázati Szakértők Szövetsége támogatásával augusztus 2-án jelent meg. A felhívásban megjelent első határidőre (szeptember 15.) 72 egyéni és társas vállalkozás nyújtotta be pályázatát.

A hét régió közül a legtöbb pályázat Közép-Magyarországról és Nyugat-Dunántúlról érkezett, a legkevesebb pedig az Észak-Alföldről.
A pályázatokat független szakértők értékelték, a végső döntést az Országos Pályázati Minősítő Testület hozta meg. Az elbírálásnál kiemelt szempont volt a pályázatírói tevékenység (a pályázati tevékenység aktivitásának terjedelme, típusa, folyamatossága), a tevékenység eredménye (sikeres, illetve sikertelen pályázatok), a felkészültség (szakmai, technikai) és a referenciák értékelése.
Ötvenegyen kerültek a névjegyzékbe

A testület döntésével 51 pályázó került a névjegyzékbe. A katalogizált jegyzékben szereplő cégek tanúsítványt kapnak, PR-megjelenéseikben (levélpapír, honlap, hirdetés) hivatkozhatnak az eljárás eredményére, megjelennek az MKIK, illetve a területi kamarák honlapján.
Az elutasítás oka leggyakrabban a megfelelő piaci részvétel, illetve a referenciák hiánya volt – közölte a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
A listát megtalálja a Letölthető anyagok között.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik