Üzleti tippek

Névjegyzék a minősített pályázatírókról

Minősített pályázatírók, tanácsadók, pályázatmenedzselők jegyzékét tette közzé a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara. Jelenleg mintegy háromezer cég foglalkozik pályázatírással, ám a névjegyzékbe egyelőre csak 51 vállalkozás kerülhetett bele.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) minősített pályázatírókról, tanácsadókról, pályázatmenedzselőkről készített katalogizált jegyzéket, hogy kialakuljon a megbízható, professzionális pályázatírók gárdája – közölték a kamara sajtótájékoztatóján.

Jelenleg mintegy háromezer cég foglalkozik pályázatírással. A cégek munkájának színvonala nagyon különböző, és a közülük választó vállalkozások nem, vagy csak nagyon nehezen tudnak megbízható információkra jutni róluk.

A jegyzékbe pályázati úton kerülhetnek be azok a pályázatírók, akik minőségi szolgáltatások nyújtását vállalják, és pályázatuk alapján erre képesnek minősülnek. A minősítés egy évre szól, amely annak lejártával meghosszabbítható. A jelentkezés folyamatos. 

A pályázati felhívás a Pályázatírók és Tanácsadók Országos Szövetsége, valamint az Európai Uniós Pályázati Szakértők Szövetsége támogatásával augusztus 2-án jelent meg. A felhívásban megjelent első határidőre (szeptember 15.) 72 egyéni és társas vállalkozás nyújtotta be pályázatát.

A hét régió közül a legtöbb pályázat Közép-Magyarországról és Nyugat-Dunántúlról érkezett, a legkevesebb pedig az Észak-Alföldről.
A pályázatokat független szakértők értékelték, a végső döntést az Országos Pályázati Minősítő Testület hozta meg. Az elbírálásnál kiemelt szempont volt a pályázatírói tevékenység (a pályázati tevékenység aktivitásának terjedelme, típusa, folyamatossága), a tevékenység eredménye (sikeres, illetve sikertelen pályázatok), a felkészültség (szakmai, technikai) és a referenciák értékelése.
Ötvenegyen kerültek a névjegyzékbe

A testület döntésével 51 pályázó került a névjegyzékbe. A katalogizált jegyzékben szereplő cégek tanúsítványt kapnak, PR-megjelenéseikben (levélpapír, honlap, hirdetés) hivatkozhatnak az eljárás eredményére, megjelennek az MKIK, illetve a területi kamarák honlapján.
Az elutasítás oka leggyakrabban a megfelelő piaci részvétel, illetve a referenciák hiánya volt – közölte a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
A listát megtalálja a Letölthető anyagok között.

Ajánlott videó mutasd mind

Márki-Zay vezet

27,45 százalékos feldolgozottságnál Márki-Zay Péter 53,79 százalékkal vezet a függetlenként induló Dr. Grezsa István ellen Hódmezővásárhelyen, ahol

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Feldolgozottság 05:56 órakor: 100%

Főpolgármester-jelöltek

Karácsony Gergely
50,86%
MOMENTUM-DK-MSZP-PÁRBESZÉD-LMP
Tarlós István
44,10%
FIDESZ-KDNP
Puzsér Róbert
4,46%
ÁLLAMPOLGÁROK A CENTRUMBANEGYE
Berki Krisztián
0,58%
Független