Üzleti tippek

Nincs többé adókedvezmény az amerikai vállalkozásoknak

Az USA nem segíti többé adókedvezményekkel az amerikai vállalkozásokat, miután az EU és a Világkereskedelmi Szervezet (WTO) nyomására kénytelen volt törvényben megszüntetni a diszkriminatív gyakorlatot. Az EU üdvözölte az amerikai lépést.

Négy évvel a WTO meghatározta határidő után az Amerikai Egyesült Államok beszünteti a nemzetközi versenyjogot sértő adókedvezmények nyújtását. Az EU kereskedelmi biztosa, Pascal Lamy “óvatosan megvizsgálja a hétfőn elfogadott törvényszöveget”, s szerinte a döntés az “EU türelmes, de határozott fellépésének köszönhető”. A biztos óvatossága ellenére az Európai Bizottság máris üdvözölte az amerikai döntést.

A WTO illegálisnak minősítette az amerikai állam által biztosított négymilliárd dolláros adókedvezményeket. A kereskedelmi szervezet döntése nyomán az EU 2003 óta korlátozó intézkedésekkel büntethetné az amerikai vállalkozásokat. Brüsszel azonban türelmesnek bizonyult, időt adott az amerikai törvényhozásnak a szükséges szabályozások elfogadásához, és elhalasztotta a szankciók bevezetését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik