Üzleti tippek

Franchise kiállítás októberben – magyar partnert keresnek

Eddig több mint harminc cég jelentkezett kiállítóként a DAKEXPO Kft. által szervezett Első Magyarországi BuyBrand Show és Nemzetközi Franchise Expóra. A Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen októberben tartandó rendezvény célja, hogy a sikeres üzlethálózatok magyarországi vállalkozó partnereket találjanak.

A vállalkozói függetlenségüket megőrző magyar partnerek márkavásárlásra épülő üzleti modellben, jellemzően franchise konstrukcióban működtethetik üzleteiket.

A jelenlegi magyarországi gazdasági és jogi folyamatok igen kedvező körülményeket kínálnak a partnerhálózaton keresztüli piaci terjeszkedésre. Számos telítetlen szolgáltatási szektor létezik még Magyarországon, miközben a könnyen elérhető koncentrált piacainkat egyre nagyobb, és a fogyasztási szerkezetében is a nyugat-európaihoz közelítő vásárlóerő jellemzi.

A franchise-ra „alkalmas” szektorokban olyan vállalkozási lehetőség nyílik a csatlakozó partnerek számára, amelyben egy nem kiemelkedő összegű befektetéssel is életképes kiskereskedelmi egység indítható el. Egy adott márka ismertsége és jó előélete jelentik a biztosítékot egy ilyen kiskereskedelmi üzlet minimális felfutási idejére és a hosszú távú sikerére.

Az expo egyik regisztrált kiállítója az észak-amerikai székhelyű The Athlete’s Foot Group, amely kiterjedt franchise-hálózatot működtet, 700 bolttal rendelkezik a világ 45 országában. A vállalat a világ legnagyobb sportcipőt forgalmazó, franchise rendszerben működő kiskereskedelmi hálózata. Szintén jól ismert név a 5 a` sec gyorstisztító lánc. Az eddig regisztrált kiállítók azokban a szektorokban működnek, amelyekben jellemzően sikeresek a franchise-hálózatok. Ilyenek a gyorséttermek, gyorstisztítók, üzleti tanácsadó irodák, sportruházat, gyermekruházat, ruházat, édesség boltok, design-boltok, lakberendezési üzletek, ingatlanüzemeltető irodák, ékszerüzletek, irodaszer-forgalmazók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik