Üzleti tippek

Budapestre jönnek Európa turisztikai szakemberei

Brüsszel és Velence után a magyar főváros ad otthont a hétvégén a harmadik Európai Turizmus Fórumnak, melyre harminchárom országból több száz szakembert várnak.

Harminchárom országból csaknem négyszáz szakember jelezte részvételi szándékát az október 15-16-án Budapesten megrendezésre kerülő 3. Európai Turizmus Fórumra – mondta Pál Béla turizmusért felelős politikai államtitkár.

Az idei fórum három kiemelt témával foglalkozik: a szolgáltatások egységes piacával, a turisztikai szektor foglalkoztatási és képzési helyzetével, valamint a turizmus új trendjeivel. Az államtitkár közölte: a rendezvény költségvetése 60 millió forint, ezt a Turisztikai Célelőirányzatból finanszírozzák. 

A fórumon 94 külföldi és 54 magyar szakmai szervezet, 34 külföldi kormányzati szerv, 13 nemzeti turisztikai marketing szervezet és öt oktatási intézmény vesz részt. A rendezvényen ott lesznek továbbá az Európai Bizottság képviselői, köztük Balázs Péter, regionális politikáért felelős főbiztos, Pedro Ortún, a Vállalkozási Főigazgatóság igazgatója és FrancescoIanniello, a Turizmus Egység vezetője. Részt vesznek az Európai Parlament képviselői, az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság tagjai, az Idegenforgalmi Világszervezet (WTO) főtitkára is.

Az Európai Turizmus Fórum megalakítását az Európai Bizottság kezdeményezte 2002-ben. Az első ilyen rendezvényt Brüsszelben tartották, tavaly Velencében rendezték meg. “Az, hogy 2004-ben Budapesten kerülhet sor a fórumra, komoly turizmusdiplomáciai sikernek számít” – mondta az államtitkár.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik