Üzleti tippek

Több az agrártámogatásra szánt pénz

admin
admin

2004. 10. 08. 00:00

Az elmúlt két év alatt 60 százalékkal növekedett, a jövő évben pedig már 328 milliárd forint lesz a vidékfejlesztésre és agrártámogatásra fordított pénz – jelentette ki Gyurcsány Ferenc csütörtökön Dömsödön, egy szövetkezeti tehenészet meglátogatása alkalmából.

Ez nagyon sok pénz, több, mint amennyit lakás- és családtámogatásra költünk – mondta a miniszterelnök. Elmondta, “minden SAPARD-pénzt lekötöttünk, s egymás után indulnak az agrár- és vidékfejlesztési európai programok.” Szerinte ezzel, végre, 10-15 év egy helyben járás és visszalépkedés után Magyarország elindult egy fejlődő, technológiáját megújító úton, ami nélkül nincsen mezőgazdaság.

A jövő évi költségvetésből agrár- és vidékfejlesztési támogatásra összességében 327,757 milliárd forint jut – mondta csütörtök délután Draskovics Tibor pénzügyminiszter. Ebből az összegből a központi költségvetés 158,428 milliárd forintot fedez, míg az EU-források 169,328 milliárd forintot tesznek ki. A mezőgazdaság támogatása nemcsak az FVM költségvetési fejezetéből származik, hanem más fejezetben is szerepel agrártámogatás, így az EU integrációs fejezet költségvetésében is. De az agrártámogatások részét képezik a magyar államkincstár által meghitelezett, az EU által közvetlenül térített támogatások is.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Puidoux, 2018. szeptember 25.
Saszla szőlőt szüretelnek a lavaux-i szőlőültetvényeken a nyugat-svájci Puidoux-ban 2018. szeptember 20-án. A Genfi-tó északi partja mentén 898 hektáron elterülő, lavaux-i teraszos művelésű szőlőskertek 2007-ben kerültek fel az UNESCO kulturális világörökségének jegyzékére. Az itt termő legismertebb szőlőfajta a saszla. A borvidéket a „három nap” régiójának is hívják, mivel a szőlőtermesztéshez szükséges napfény és meleg három helyről érkezik, az égből, a tó felszínéről és a teraszokat tartó kőfalakból. (MTI/EPA/Valentin Flauraud)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.