Üzleti tippek

Nem szabad a pálya



Nem szabad a pálya 1
Czumpf Győző és Dubek László

Saját tulajdonú raktár és bemutatóterem építésével zárja az idei évet a Czumpf és Dubek Mérnöki Iroda Kft. Az összesen 400 négyzetméteres ingatlan 100 milliós beruházást jelent a cég számára, amelynek egy részét saját erőből, egy részét Európa Hitel felhasználásával, egy harmadik részét pedig a GVOP versenyképességi programja keretében elnyert pályázatból finanszírozzák. Az Üzlet&Siker Minősített Vállalkozása 2003 címet elnyert vállalkozás az elmúlt 12 évben tartani tudta évi mintegy 20 százalékos bevétel növekményét, s mint Dubek László ügyvezető mondja, ezt stabil vevőkörüknek köszönhetik.

A csaknem 300 milliós árbevételű kisvállalkozás nagy építőipari cégek alvállalkozójaként jelentős referenciamunkákat tud felsorakoztatni, köztük több kórházat, autószalont, társasházat. Habár nagy vevőikhez rendszeres munkakapcsolat fűzi őket, az ügyvezető szerint mégis minden munkáért újra és újra meg kell dolgozni, azért nem szabad a pálya. A nyílászárók forgalmazásával foglalkozó cég Győr-Sopron és Vas megyében viszonteladói hálózattal rendelkezik, miközben kizárólagos forgalmazású saját termékkörrel is rendelkeznek.

Az uniós csatlakozás hatásait már érzi a vállalkozás, hiszen a korábban visszafogott osztrák megrendelők nagyobb bizalommal vannak a hazai cégek iránt, úgy érzik, hogy garancia iránti igényüket egy másik EU-tagállambeli vállalkozóval szemben nagyobb biztonsággal tudják majd érvényesíteni. A Czumpf és Dubek Kft.-nél is több érdeklődő, megrendelő járt Ausztriából május elseje óta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik