Üzleti tippek

Hiteltipp: Bankkártya hitelkerettel

Hitelkerettel kombinált vállalkozói bankkártyával jelent meg az egyik nagy bank a piacon. Más hitelintézetek akciós személyi kölcsönöket kínálnak.

Ősztől kínálja a Kereskedelmi és Hitelbank (K&H) a kkv-szféra számára hitelkerettel kombinált vállalkozói bankkártyáját. A szolgáltatáscsomag folyószámla-hitelből, választható üzleti kártyából, illetve a K&H-nak a számlamozgásokról minden alkalommal sms-üzenetet küldő mobilbanki szolgáltatásából áll.

A pénzintézetnél a folyószámlahitel elbírálásáról akár 3 napon belül is döntés születhet azoknál a vállalkozásoknál, amelyeknél a teljes banki tartozás és az e kölcsönre igényelt összeg együttesen nem haladja meg a 20 millió forintot, de minimum 1 millióra rúg. A hitelköltséget a folyamodó cég egyedi elbírálása alapján szabják meg, de az minimum a budapesti bankközi kamatláb (Bubor), plusz 3 százalék (jelenleg mintegy 14 százalék).

A K&H ígérete szerint az ügyfelek nagy részénél nem szükséges majd ingatlanfedezet az elsősorban rövid távú eszközfinanszírozás céljára ajánlott kölcsönfajtánál. Költségcsökkentő tényező, hogy a bank nem kéri automatikusan a Hitelgarancia Rt. kezességvállalását a kölcsönhöz, s korábbi bírálati díjának is csak felét számítja fel. Az ügyfélnek nem kell negyedévente visszafizetnie a kölcsön teljes összegét: a számlájára befizetés érkezik, a bank azt automatikusan jóváírja törlesztésként. A csomaghoz 15 millió forint feletti hitelfelvétel esetén – kisebb összegű utazási, betegség- és balesetbiztosítást is magában foglaló – ingyen aranykártyát is mellékelnek.

Több hitelintézet is akciót hirdetett lakossági személyi kölcsöneinél a közelmúltban. A Citibank október 31-ig kínálja több hitelösszegre is ötéves futamidejű konstrukcióit, amelyek közül némelyik már 23 százalék körüli teljes hiteldíjjal (a kamattal együtt minden egyéb, a hitelhez kötődő költséggel, azaz THM-mel) elérhetők. A kizárólag a jövedelem alapján folyósítandó kölcsönhöz a pénzintézet minimálisan havi 80 ezer forint (házasok esetében együttesen 100 ezer forint) havi nettó keresetet ír elő. Feltétel, hogy a kölcsönigénylő 21–65 év közötti legyen, legalább 3 havi munkaviszonnyal rendelkezzen és legyen vezetékes vagy mobiltelefon-száma. A Citibank kiegészítő ajánlata szerint 2 százalék kamatkedvezményben részesülnek azok az ügyfelek, akik hitelintézetüknél folyószámlával rendelkeznek és fizetésüket rendszeresen ide utaltatják munkáltatójukkal.


Hiteltipp: Bankkártya hitelkerettel 1











Folyamatosan „fut” a Budapest Bank személyi hitel akciója, amelynek keretében a maximálisan kapható összeg, 4,5 millió forint esetében 6 évi futamidőre 18,5 százalék körüli THM-mel lehet kölcsönhöz jutni (a havi törlesztő részlet itt 101 804 forint). A kisebb összegű, 0,5–1,5 milliós hiteleknél a THM 26,5–33 százalék körüli. A bank 3 millió forint feletti kölcsönösszegnél kötelezően előírja, hogy az ügyfél nála rendelkezzen folyószámlával.


Hiteltipp: Bankkártya hitelkerettel 2


Ajánlott videó

Olvasói sztorik