Üzleti tippek

Október végén átadják a makói ipari park feltáró útját

Október 31-éig átadják a makói ipari park 182 millió forintos összköltséggel elkészülő nagy teherbírású feltáró útját – hangzott el a beruházás helyzetéről pénteken a Csongrád megyei városban tartott sajtótájékoztatón.

Az 1150 folyóméter hosszú, átlagosan 6,5 méter szélességű, kiemelt szegélyű, megerősített pályaszerkezetű belső út kivitelezéséhez márciusban kezdtek hozzá – mondta Jánosi László a kivitelező Szegedi Magas- és Mélyépítő Rt. divízióvezetője.

A parkolókkal és fordulókkal együtt közel 9 ezer négyzetméteres út speciális alapozásának köszönhetően hosszútávon is elbírja majd a 30 tonna teherbírású kamionok okozta terhelést is – tette hozzá a szakember.

A beruházás célja az ipari parkban működő és később betelepülő cégek kiszolgálása, és a terület összekötése a közeljövőben elkészülő, várost elkerülő úttal – közölte az önkormányzat illetékese.

A Makói Ipari Park 1998-ban nyerte el az ipari park címet, jelenleg 22,7 hektáros területen van kiépített infrastruktúra. Eddig két cég, a Klárafalván működő Németh Toll Kft. és a nemzetközi fuvarozással foglalkozó makói Dancsi és Társa Kft. kezdett beruházásba a parkban.
Buzás Péter polgármester tájékoztatása szerint amint a jelenlegi terület benépesül befektetőkkel, további fejlesztésre van lehetőség újabb, csaknem 50 hektáros területen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik