Üzleti tippek

120 millió forint az egyszázalékos kampányokra

A tervezettnél 840,4 millió forinttal többet oszthatnak szét a Nemzeti Civil Alapprogram regionális és szakmai kollégiumai. A növekményből 120 millió forintot az szja egy százalékokért folyó kampányra fordíthatnak a kollégiumok.

Felosztotta a tervezett 5,49 milliárd forint feletti összeget a szakmai és regionális kollégiumok között szeptember 20-21-i ülésén a Nemzeti Civil Alapprogram Tanácsa. A kollégiumok további 840,4 millió forintra írhatnak ki további pályázatokat az általuk meghatározott körben és témában. A tanács ebből 120 millió forintot elkülönítve osztott szét a kollégiumok között, melyet az egy százalékos kampányra használhatnak fel.

A 120 millió forintból 10-10 millió forintot kapnak a régiók, a maradékból pedig az alábbi elosztás szerint részesülnek a szervek: országos szervezetek kollégiuma: 14,4 százalék; közép-magyarországi régió kollégiuma: 11,5 százalék; többi régió kollégiumai egyenként: 9,6 százalék; fejlesztési kollégium: 6,5 százalék; együttműködési kollégium: 4 százalék; nemzetközi kollégium: 6 százalék.

A kollégiumok többsége nem használta fel a rendelkezésre álló teljes összeget. A maradvány aránya néhány esetben meghaladta a 10 százalékot, az egyik kollégium a teljes összeg egyharmadát nem használta fel. A fennmaradt összegre a többletforrással együtt jelennek majd meg a pályázati kiírások. Az adatok szerint a kollégiumok inkább több szervezetet támogattak viszonylag alacsony összeggel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik