Üzleti tippek

Pro Turismo díjak – a szakmai kiválóságai

A Turizmus Világnapja – szeptember 27. – alkalmából 16. alkalommal adták át ünnepélyes keretek között az idegenforgalmi szakma legrangosabb kitüntetését, a Pro Turismo díjat.

A díjat a turisztikai szakmai szervezetek ajánlása alapján ítélik oda azoknak, akik szakmai felkészültségükre alapozva kiemelkedő és eredményes tevékenységet folytattak a turizmus érdekében.

Az idén a Parlamentben szervezett ünnepség keretében Csillag István, gazdasági és közlekedési miniszter és Pál Béla, turizmusért felelős politikai államtitkár 12 kiváló szakembernek nyújtotta át az elismerést.

Posztumusz díjat kapott Earlene Causey, az ASTA, az Amerikai Utazásszervezők Szövetségének korábbi elnöke.

A 2004. év díjazottjai

Peisch Sándor, a Magyar Köztársaság Berlini Nagykövetségének rendkívüli és meghatalmazott nagykövete a Magyar Turizmus Rt Igazgatóságának előterjesztése alapján vehette át a díjat.

Békefi Veronika, a Neckermann Utazási Kft. ügyvezető igazgatója a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségének javaslata lapján kapott a díjat.

Bártfai Endre, a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskolai Karának tanársegédje, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara ajánlása alapján kapta a kitüntetést.

Geszti Jánosné, a Gesztiné és Társa Bt., ügyvezető igazgatója, a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségének javaslata alapján kapott Pro Turismo díjat.

Kovács László, a Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskolai Kara által üzemeltetett, Alma Mater tanétterem és Söröző, valamint a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Főiskolai Kara által üzemeltetett Alma Mater Oázis étterem üzletigazgatója és szakoktatója a Magyar Vendéglátók Ipartestületének javaslatára vehette át az elismerést.

Balázs Zoltánné, a Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakszervezet Intézőbizottságának titkára a Vendéglátó és Idegenforgalmi Szakszervezet ajánlása lapján részesült az elismerésben.

Horváth Gyula, a Balatoni Hajózási Rt. vezérigazgatója az Idegenforgalmi Munkaadók Szövetségének javaslatára vehette át a Pro Turismo kitüntetést.

Bogó Ágnes, a Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrum Közhasznú Társaság ügyvezető igazgatója, a Magyar Turisztikai Egyesület ajánlása alapján kap kitüntetést.

Gerendai Károly, a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft. Ügyvezetője a Magyarországi Rendezvényszervezők Szövetségének javaslatára kapta a Pro Turismo elismerést.

Nemes Péter, a Danubius Szállodaüzemeltető és Szolgáltató Rt. Gyógyszállodák Területi Igazgatósága, területi igazgatója a Magyar Szállodaszövetség javaslata lapján kapott díjat.

Antal Katalin, a Turisztikai Hivatal Turisztikai Fejlesztési Főosztályának nyugalmazott főosztályvezető-helyettese a Turisztikai Államtitkárság javaslatára kapott Pro Turismo elismerést.

Tóth Judit, a Turisztikai Hivatal Nemzetközi Turisztikai Kapcsolatok Főosztályának volt főosztályvezetője, az Atlasz World Travel Utazási Iroda idegenforgalmi szaktanácsadója a Turisztikai Államtitkárság előterjesztése alapján vehette át a kitüntetést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik