Üzleti tippek

Tovább csökken a vendégforgalom a Magas Tátrában

Pozsony, 2004. szeptember 24., péntek (MTI/MTI-ECO) – A gyenge téli idény után a nyáron is visszaesett a Magas Tátra vendégforgalma.

Erősen megcsappant a lengyel hálóvendégek száma, valamelyest- ám ezt nem kiegyensúlyozó mértékben – emelkedett a Csehországból érkező vendégeké, és érzékelhetően megnőtt az uniós országokból, a skandináv és a balti országokból érkezett, zömmel fiatal turisták száma – tájékoztatta a sajtót csürtökön Peter Chudy az Idegenforgalmi Társulás (ZCR) végrehajtó igazgatója.

Szavai szerint a nyári idény mérlege a szálláshelyek forgalmának 10 százalékos, a vendéglátás forgalmának 20 százalékos visszaesése ellenére is “megnyugtató”, az idegenforgalomban vállalkozók számára azonban számos tanulsággal szolgál.

Elsősorban azt kell tudatosítaniuk, hogy a vendégeket vonzó szolgáltatásokkal és az árak mérséklésével lehet a Magas Tátrába csalogatni – mondta Chudy.

Más sajtóforrások szerint az utóbbi egy-két évben a Magas Tátrában a magyar vendégek is száma is visszaesett, és ebben nem csak a magas árszintnek, hanem a vendéglátói szolgáltatások színvonalának is szerepe van, mert azt tapasztalják, hogy az osztrák Alpokban ugyanannyiért vagy akár olcsóbban szívélyesebb fogadtatásban részesülnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik