Üzleti tippek

Magyar-finn külgazdasági konzultáció

admin

2004. 09. 24. 00:00

Az EU fordítson nagyobb figyelmet a csatlakozást követően a közvetlen szomszédaivá vált kelet-európai államokkal, illetve a Balkán országaival meglévő kapcsolatok fejlődésére – hangsúlyozta a Külügyminisztérium külgazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkára Helsinkiben a külügyi tárca közleménye szerint.

Major István a finn Külügyminisztérium Európai Főigazgatójával, Kare Halonennel és a külkereskedelmi ügyekért felelős helyettes államtitkárral, Pekka Lintuval folytatott megbeszélést a magyar-finn külgazdasági konzultációk keretében.

A közlemény szerint a felek örömmel állapították meg, hogy több olyan kérdés is van, amelyben közösen tudnak fellépni.
A Kereskedelmi Minisztériumban Major István találkozott Henrik Räihä külkereskedelmi területért felelős főigazgatóval, akivel megvitatta a magyar-finn kétoldalú kereskedelem és a magyarországi finn befektetések aktuális kérdéseit. A két ország kereskedelme 2003-ban meghaladta a 700 millió eurót, míg a finn befektetések összértéke Magyarországon megközelíti az 1 millió eurót.

Major István megbeszélés keretében találkozott a Magyarországon legnagyobb befektetést végrehajtott finn cégek tulajdonosaival, vezetőivel. Látogatást tett a Nokia, illetve az Elcoteq cégek központjaiban.
A találkozókon a nagyberuházó finn cégek általában elégedettnek mutatkoztak a magyarországi beruházási feltételekkel és rövid, illetve hosszú távon mindegyikük a hazai befektetések jelentős fejlesztését jelezték. Kifejezték ugyanakkor reményüket, hogy a működésükhöz szükséges infrastrukturális fejlesztések töretlenül folytatódnak, mivel ez előfeltétele beruházásaik további bővülésének – áll a közleményben.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Fotó:24.hu/Karancsi Rudolf
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.