Üzleti tippek

Amerikai segítség magyaroknak az iraki újjáépítéshez

admin

2004. 09. 22. 00:00

Október közepétől amerikai szakértői csoport segíti a magyar vállalatokat abban, hogy bekapcsolódhassanak az iraki újjáépítésbe. Az Egyesült Államok az elkövetkező időben hárommilliárd dollárt fordít az iraki biztonság megszilárdítására.

Amerikai szakértői küldöttség utazik október közepén Magyarországra, hogy magyar cégeket, vállalkozókat készítsen fel az iraki újjáépítésbe való bekapcsolódásra – ebben állapodott meg kedden Washingtonban Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke Richard Armitage külügyminiszter-helyettessel.

Richard Armitage, aki az ENSZ közgyűlésén New Yorkban tartózkodó Colin Powell külügyminisztert helyettesítette, a közép-európai idő szerint kedden este folytatott megbeszélésen megköszönte Magyarország részvételét az iraki demokrácia megteremtésében. Hangsúlyozta, hogy a januári választásokat mérföldkőnek tekintik ebben a folyamatban. Az elkövetkező időben hárommilliárd dollárt fordítanak az iraki biztonság megszilárdítására.

Mint Szili Katalin elmondta, október közepétől amerikai szakértői csoport segíti a magyar vállalatokat abban, hogy bekapcsolódhassanak az iraki újjáépítésbe. Az amerikai külügyminiszter-helyettes a vízumkérdés ügyében közölte, azon dolgoznak, hogy ha az idén nem is, de jövőre könnyítéseket vezessenek be, és az amerikai fél nyitott a magyar javaslatokra. A találkozón szó esett a vajdasági magyarok elleni atrocitásokról is.

Szili Katalin kedden megtekintette a washingtoni Holokauszt Emlékmúzeumot. Szerdán, egyhetes egyesült államokbeli látogatásának harmadik napján kongresszusi vezetőkkel találkozik.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Vote YES near Vote NO posters seen in Dublin's city center advocating repeal and calling for retention of the Eighth Amendment of the Irish Constitution - a referendum fixed for May 25th.
On Thursday, May 10, 2018, in Dublin, Ireland. (Photo by Artur Widak/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.