Üzleti tippek

A termelés önköltségét sem éri el a szőlő felvásárlási ára

admin
admin

2004. 09. 21. 00:00

A Lakiteleki Hegyközség 256 tagja 253 hektár termő szőlőterülettel rendelkezik, de az idei rekordtermés alacsony felvásárlási árai teljesen bizonytalanná teszi a termelőket – mondta kedden Lakiteleken Papp Kálmán hegybíró.

A felvásárlók nem veszik figyelembe, hogy a szőlő önköltségi ára 80 forint körül van, ennek felét vagy még kevesebbet ígérnek felvásárlási árként – ismertette a hegybíró a vételi ajánlatokat, a Lakiteleki Hegyközség tanácskozásán, melyen a tagság közel fele megjelent.

Papp Kálmán szerint a felvásárló és a termelő kapcsolatának meg kell változnia, mert a bizonytalanság teljesen ellehetetleníti a hazai borászatot. A jövőt abban látja, hogy a termelők közelebb kerüljenek a borászokhoz – tette hozzá. A hegyközségi tanácskozásán Dabasi Gábor, a Dabax Kft. ügyvezetője azt ajánlotta a termelőknek, hogy várjanak a szürettel, mert emelkedhet még a szölő cukorfoka. Elmondta, hogy a felkínált szőlőmennyiséget korlátlanul átveszik, de a származási okmányokat megkövetelik az eladóktól.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Tragikus hirtelenséggel

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.