Üzleti tippek

Üzleti lehetőségek Romániába

Romániában az ország nyugati és középső részén vannak a legjobb üzleti lehetőségek, mindenekelőtt Krassó-Szörény, Kolozs és Brassó megyében – idézte a Világbank felmérésének eredményét a Capital című román gazdasági hetilap legújabb száma.

A Világbak elemzői tíz ismérv – közte a munkaköltség, a rendelkezésre álló munkaerő, az ipari parkok, az infrastruktúra, az EU közelsége, az ingatlanárak, a korrupció és a bűnözés mértéke – alapján a legjobb üzleti lehetőségeket ígérő megyének Krassó-Szörényt minősítették, a képzett, de olcsó munkaerő nagy száma és a nagy munkanélküliség miatt. Kolozs megye a második helyezett a Világbank listáján, szállítási infrastruktúrájának fejlődése és az EU-határ közelsége miatt. Brassó megye ugyancsak fejlődő infrastruktúrája és a bőven rendelkezésre álló, képzett munkaerő miatt került a harmadik helyre.

A lista végén Bákó, Vrancea és Szatmár megye van, habár a Világbank szerint ott is jelentős a fejlődés az utóbbi időben – idézte a Rompres hírügynökség a Capital beszámolóját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik