Üzleti tippek

Az MSZP agrármunkacsoportja változást szeretne az FVM-ben

Az MSZP agrár- és vidékfejlesztési munkacsoportja Pásztohy Andrást, a párt agrár- és vidékpolitikai ügyvivőjét látná szívesen a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) politikai államtitkáraként – mondta Magda Sándor.

Az MSZP-frakció munkacsoportjának vezetője úgy fogalmazott, a munkacsoport javaslata nem Szanyi Tibornak, az FVM jelenlegi politikai államtitkárának a személye ellen irányul, mivel a politikus kiváló felkészültséggel rendelkezik az uniós ügyekben, ezért ezzel a területtel kellene foglalkoznia a minisztériumban.

“Úgy gondoljuk, hogy (…) az uniós pénzeknek több mint 50 százaléka az agrár- és vidékfejlesztés területére jön, ha ez ilyen nagyságrendű, akkor valószínű, hogy ezzel a kérdéssel egy külön embernek kellene foglalkoznia” – jelentette ki Magda Sándor, aki a parlament mezőgazdasági bizottságának elnöke.

Hangsúlyozta: azt szeretnék, hogy a minisztériumban a jelenleginél sokkal határozottabb legyen “a vidék megjelenítése, sokkal határozottabb legyen a kommunikáció”.

Pásztohy András jelölésével kapcsolatban közölte, hogy az MSZP szeretne vidéken erősebb lenni, és az ügyvivő “az a személy, aki vonzza a vidéki embert megítélésünk szerint, (…) és senki nem mondhatja róla, hogy (…) nem ért a gazdálkodáshoz”.

Magda Sándor elmondta, a munkacsoport egyhangú szavazással a héten javasolta a frakcióvezetésnek Pásztohy András jelölését, de jelezni fogják ezt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök-jelöltnek is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik