Üzleti tippek

Novembertől igényelhető a területalapú agrártámogatás

admin
admin

2004. 09. 16. 00:00

December helyett már október 16-tól életbe lép az EU területalapú támogatási rendszere, így november elejétől fogadják a pályázati igényeket a mezőgazdasági és vidékfejlesztési hivataloknál.

Nyújtó Ferenc, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium (FVM) uniós ügyekért felelős helyettes államtitkára szerint még az ősz folyamán szervezeti átalakításokra kerül sor a szaktárcánál, a decentralizált agrárhatóságoknál, igazodva az unióbeli gyakorlathoz.

“Ezek a változtatások a megkezdett nemzeti vidékfejlesztési program sikeres végrehajtása és az EU közvetlen támogatási formáinak fogadása érdekében szükségesek” – hangsúlyozta a helyettes államtitkára.

Mint mondta: a szükséges társfinanszírozás és a szigorú ellenőrzés feltételeinek meglétét október végétől az EU auditorai vizsgálják. Ezt követően várhatóan november elejétől “megkezdődhet a területalapú támogatások igénylése a mezőgazdasági és vidékfejlesztési hivataloknál” – tette hozzá.

Nyújtó Ferenc közlése szerint a három évre szóló, mindösszesen 100 milliárd forint keretű agár- és vidékfejlesztési program nyolcféle fejezetére október 1-jétől folyamatosan nyújthatók be a támogatási igények.

A helyettes államtitkár elmondta, hogy a késve indult SAPARD-pályázatok utolsó szerződéskötéseire szeptember 30-án kerül sor. Erre a támogatási formára “összesen 217 milliárd forint igény érkezett, de összesen 65 milliárdos keret áll rendelkezésre” – jegyezte meg a szakminisztériumi vezető.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Egerszalók, 2016. szeptember 13.
Az Egerszalóki Gyógy- és Wellnessfürdő - Saliris Spa és Konferencia Hotel épülete a Forrás út 4. szám alatt. A vizet 1992-ben az Egészségügyi Minisztérium gyógyhatásúnak minősítette. Ennek jelentőségét felismerve épült a Saliris Resort gyógyszálloda. 
MTVA/Bizományosi: Faludi Imre 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.