Üzleti tippek

Megalakult a Magyar Távmunka Szövetség

Megalakult a Magyar Távmunka Szövetség, amely a jövőben koordinálja a gazdaságpolitika iránytóit, valamint az érintett civil és szakmai szervezeteket. Az elkövetkező években mintegy 100 ezer új távmunkahely jöhet létre, amely a kimutatások szerint 100 milliárd forint beruházást fog jelenteni.

A gazdasági kutatások szerint a távmunka munkaszervezési módszertana hatékonyságnövelést és költségcsökkentést tesz lehetővé a gazdasági szervezetek számára. Az információs társadalom célkitűzéseivel összhangban a kormányzat és az EU is pályázatokkal, valamint stratégiai programokkal támogatja ennek a ma még kevéssé alkalmazott foglalkoztatási módnak az elterjedését.

Az elkövetkező 2 évben Magyarországon mintegy 100 ezer új távmunkahely létrehozását prognosztizálják a szakemberek, amely a kimutatások szerint mintegy 100 milliárd forint beruházást jelent.

Horvát Elek, a frissen megalakult Magyar Távmunka Szövetség (MTSZ) elnöke az alakulóülésen elmondta: a szövetség célja, hogy ismeretterjesztéssel, a távmunkával elérhető gazdasági előnyök bemutatásával, szakinformációkkal és üzleti szemléletű modellekkel segítse ennek a foglalkoztatási formának az elterjedését. Fontos, hogy időről időre bemutassuk a modern, kiemelkedő szakmai színvonalat képviselő távmunkát támogató megoldásokat.

Az MTSZ koordinátori szerepet kíván betölteni a gazdasági szereplők, a gazdaságpolitika irányítói, illetve a témában érintett civil és szakmai szervezetek között, valamint a jövőben bekapcsolódik a távmunkát érintő törvényi szabályozás munkálataiba is.

A tagok szakmai érdekképviselete mellett szeretne rész vállalni a nemzeti távmunka stratégia kidolgozásában és végrehajtásában. Nemzetközi kapcsolatain keresztül pedig elősegíti a magyar távmunkavállalók bekapcsolódását a nemzetközi gazdasági életbe.

A szövetség tagjai sorába várja mindazon cégeket és szervezeteket, amelyek tevékenységükből adódóan érdeklődnek a távmunka iránt. A csatlakozási szándék bejelentését az info@tavmunka.org címen várja a szervezet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik