Üzleti tippek

Csaknem nyolcszáz kiállító vesz részt az idei BNV-n

Szombaton kezdődik és szeptember 19-ig tart a 108. Budapesti Nemzetközi Vásár. A rendezvénynek négy társprogramja lesz, köztük a határon túli magyar vállalkozókat bemutató Magyar Világ. A vásár délelőtt tíztől este hat óráig látogatható, a szervezők több mint százezer érdeklődőre számítanak.

Tizenhét országból érkezik az a 790 kiállító, akik miatt érdemes lesz ellátogatni a Hungexpo területén szeptember 11-én kezdődő 108. Budapesti Nemzetközi Vásárra, amelyet szombaton délelőtt Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke nyit meg. A BNV kilencnapos programjának középpontjában ezúttal az otthon áll, így a házépítés, a lakberendezés, a lakásfelújítás, a biztonságtechnika és a háztartási gépek állnak a vásár középpontjában.

A napijegy 850, a családi jegy 1700 forintba kerül. A látogatók mindennap 10-től 18 óráig, szeptember 16-án, csütörtökön 10-től 19 óráig kereshetik fel a vásárt. A napijegy 850 forintba kerül, a kedvezményes (diák, katona és nyugdíjas jegy) 600 forint. Két felnőtt és két 14 év alatti gyerek 1 700 forintért válthat családi jegyet, míg azok, akik úgy érzik, hogy gyorsan végig tudják járni a kiállítást, délután négy órától 400 forintért léphetnek be a vásárvárosba. A hetven évnél idősebbek számára ingyenes a belépés.

A rendezvényre vonattal utazók ötvenszázalékos vasúti kedvezményt vehetnek igénybe, a vonatjegyet a vásárváros több pontján is le lehet pecsételtetni. Azok, akik autóval érkeznek, 600 forintos napidíjért vagy óradíjas rendszerben percenként két forintért parkolhatnak a vásárközpont területén, a pavilonokhoz közeli parkolókban. Akik a tömegközlekedést választják, az Örs vezér térről az Expo-járattal vagy a 37-es villamossal a Pongrác úti megállóig közlekedve juthatnak el legkényelmesebben a BNV-re.

Az idei 790 kiállítóból 113 érkezik külföldről, összesen 16 országból. A kiállítók közül 175 idén először mutatkozik be a BNV-n. Az összes kiállítási terület több mint 21 ezer négyzetméter, a kiegészítő kulturális programokkal együtt a BNV 25 ezer négyzetméteren terül el. Az idei BNV-nek négy nagydíjas terméke van: a Hollóházi Porcelán Rt. “Bacchus kollekciója”, a Marian Kreatív Kft. “Papír ablakkép család” elnevezésű terméke, a Quality Direct Kft. “Vorwerk Kobold 135” márkanevű takarítógépe, valamint a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Rt. “Tavasz” termékcsaládja.

Ahogyan az már megszokott, ebben az évben is több olyan tematikus kiállítást szerveznek, amelyek kiegészítik a BNV központi programjait. Immár ötödik alkalommal szervezik meg a Magyar Világ – Határok nélkül című kiállítást, amelyen a határon túli magyar vállalkozók és a Kárpát-medencében élő magyarság kultúrája mutatkozik be. A kiállítás részét képezi több szakmai konferencia is, egyebek mellett a szlovákiai befektetései lehetőségekről, valamint európai uniós vállalkozási, üzleti ismeretekről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik