Üzleti tippek

M3 – szerződéskötés a Görbeháza-Nyíregyháza szakaszra

Az M3-as autópálya újabb, Görbeháza-Nyíregyháza közötti szakaszának kivitelezői szerződését írták alá hétfőn a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen. A nettó 79 milliárd 790 millió forintért épülő 39 kilométer sztrádarész 2006. december 31-re készül el.

Szerződést írtak alá az M3-as autópálya újabb, Görbeháza-Nyíregyháza közötti szakaszánka kivitelezői hétfőn Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Az épülő 39 kilométer sztrádarész 2006. december 31-re készül el, nettó 79 milliárd 790 millió forintért – mondta Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter az ünnepélyes aláírási ceremónián. A Görbeházától, Nyíregyházáig épülő M3-as útrész kivitelezői szerződését a beruházó Bodnár Zoltán, a Nemzeti Autópálya Rt. elnök-vezérigazgatója és Lerner György, az építő Betonút Rt. vezérigazgatója látta el kézjegyével.

Az M3-as autópálya Polgár-Görbeháza közötti szakaszának építése befejeződött, a 12 kilométeres sztrádarészt kedden helyezik forgalomba.
Csillag István hangsúlyozta: két év múlva eléri az autópálya az ország Budapesttől legtávolabbra eső megyéjét, Szabolcs-Szatmár-Bereget, és a sztráda a remények szerint az eddigieknél is nagyobb fejlődésre, gazdasági beruházásokra teremt majd lehetőséget a régióban. “Az autópálya nemcsak az ország, hanem Európa fejlettebb nyugati részéhez köti a térséget, és alkalmat ad arra, hogy a befektetők – tekintettel a keleti piacokra – a Nyírségben keressenek helyet beruházásaiknak” – emelte ki a miniszter.


Bodnár Zoltán, az Autópálya Rt. elnök-vezérigazgatója elmondta: a kivitelezői szerződés visszafordíthatatlanná teszi, hogy Görbeháza-Nyíregyháza között autópályaként épüljön meg a gyorsforgalmi út, és nem autóútként, mint ahogy azt a korábbi kormány idején tervezték. A 39 kilométer hosszú sztrádarész építése várhatóan a jövő hónapban kezdődik meg, a következő két évben mintegy 3 millió köbméter földet mozgatnak meg a nyomvonalon, ahol egy csomópont, 29 híd, 17 ökológiai átjáró és 5 kilométer hosszú zajárnyékoló fal is készül. A Görbeháza-Nyíregyháza közötti szakasz építésével egy időben készítik el a Nyíregyházát elkerülő 23,6 kilométer hosszú útrészt is, amely 32,9 milliárd forintos költséggel épül, és átadási határideje 2006. március 3l.

Ugyancsak mgkötötték a szerződést a Debrecent elkerülő sztrádacsatlakozásnak is, ami szintén 2006. március 31-re készült el
A Görbeháza-Debrecen között épülő M35-ös autópálya szerződését év végéig írják alá. A hajdú-bihari megyeszékhelyet – egyezően Nyíregyházával – 2006. december 31-ig éri el a sztráda.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik