Üzleti tippek

Újabb uniós pályázat indul

Az Európai Unió Strukturális Alapjának keretében működő Interreg programokkal az ősztől újabb uniós forrás nyílik meg Magyarország és déli szomszédjai számára. Hazánk pályázati kerete 23,9 millió euró.

Az Interreg III/A Magyarország-Románia, valamint Magyarország-Szerbia és Montenegró program célja a határ menti együttműködés, a szomszédos országok határ melletti régióira közösen kidolgozott, integrált regionális fejlesztési és stratégiai tervek támogatása – mondta Csalagovits Imre János, a Kht. Interreg irodájának vezetője.

A programban prioritásként az említett térségek területi és infrastrukturális egységének a növelése, a piacok integrációja, valamint a helyi közösségek közötti együttműködések erősítése szerepel. A pályázati programban az Európai Regionális Fejlesztési Alap forrásából 23,9 millió euró áll Magyarország rendelkezésére, a pályázóknak minimálisan 5 százalék önrésszel kell rendelkezniük, a magyar állam pedig 20 százalékot biztosít. Az első pályázati felhívás október második felében várható.

Az Interreg, a Phare határon átnyúló együttműködések támogatására szóló programjait váltja fel. Magyarországon a támogatásra jogosult megyék: Csongrád, Békés, Bács-Kiskun, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg.

A magyar pályázók négy romániai megyéből, 7 szerbiai és montenegrói területről, továbbá Belgrádból választhatnak partnerszervezeteket projektjeikhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik