Üzleti tippek

Őszi kirándulások: hazai tájakon

A nagy nyári külföldi utazások után érdemes ősszel „hazai tájakra" evezni, mivel a kínálat bőséges: a wellness szolgáltatást és egészségmegőrzést kínáló 4 és 5 csillagos szállodáktól kezdve a garantáltan nomád evezőstúrán át sok egyéb várja a vendégeket.

Magyarország uniós csatlakozásával a világ igencsak kitágult a hazai kis- és közepes vállalatok döntéshozói számára, ennek ellenére az 1-2 hetes nyári külföldön töltött utazások mellett egyre inkább mindennapos dolog itthon is szabadságra menni. A szállodák aktivitása főleg a hazai turisták felé irányul, a sokat költő honfitársaink megbecsült tagjai lettek a hotelek vendégkörének. Az elmúlt években a Balatonnak olyan alternatívái jelentek meg bel- és külföldön, amellyel a „magyar tenger” sem a kínált szolgáltatások minőségében, sem azok árában nem tudta felvenni a versenyt. Az eltelt idő arra mindenképpen lehetőséget teremtett, hogy a helyi szolgáltatók rendezzék a soraikat, a tó pedig visszanyerje régi, vonzó formáját. Ezúttal néhány őszi „pihenési” lehetőséget gyűjtöttünk össze kizárólag hazai tájakon.

1. Egészségturizmus

A külföldi tendenciákhoz hasonlóan Magyarországon is megjelent egy olyan fizetőképes társadalmi réteg, amely hajlandó pénzt áldozni az aktív pihenésre, szórakozási, szabadidő-eltöltési szokásai összhangban állnak általános életvitelükkel. Aktivitást kívánnak minden mennyiségben. A láblógatás, a passzív heverészés már a múlté, életük nemcsak a munkahelyen, hanem a hétvégi pihenés során is felgyorsult. A szakemberek véleménye szerint belföldi turizmus meghatározó részét ma már a wellness szolgáltatást és egészségmegőrzést kínáló 4 és 5 csillagos szállodák bonyolítják le, amelyek sokak számára megfizethető áron kínálják a megfizethetetlen egészséget. A stresszes hétköznapok után, legtöbb esetben a hosszú hétvégéken töltődnek fel energiával a rekreációra vágyók. A szauna, a pezsgőfürdő, a termálvíz, a reformkonyha, a különböző sportolási lehetőségek szakszerű kombinációi valóban olyan mértékben energetizálnak, hogy a hétköznapok tényleg dolgosan telhessenek el.

Parti János a Danubius Hotels marketingigazgatója az általa képviselt szállodacsoport előnyei között többek között a heterogenitást emeli ki. Az ország egész területén megtalálható városi, üdülő és gyógyszállodáik közül bárki pénztárcájának, üdülési szokásainak és ízlésének megfelelőt választhat. Gyógy és wellness szolgáltatásaik egyaránt világszínvonalúak, így a munkamániás, de mégis pihenésre vágyó vezetők lehetőséget kapnak a felüdülésre, a lelki és fizikai felfrissülésre. A hagyományos, Európa-szerte jól ismert termálvízre épült gyógykúrák mellett fontos szerepet játszanak a hazai szolgáltatók portfóliójában a megelőzést, a stressz feloldását, az aktív pihenést szolgáló programok. Számos esetben a kikapcsolódni vágyók egy helyen találják meg a gyógyító termálvizet, a korszerű gyógyászati kezelést, a pihentető üdülést, valamint a testi és szellemi kikapcsolódást.

2. Evezős túrák

Igazi nomád körülmények között érezheti magát az, aki részt vesz a Gentlemen Tours által szervezett három folyót érintő túrán. A csoportoknak szánt, a Bodrogot, a Tiszát és a Keleti főcsatornát érintő evezős túrán sok, az emberi tűrőképességgel, idegen, ismeretlen helyzetekhez való alkalmazkodási képességgel kapcsolatos kérdésre találhatja meg a vállalkozó kedvű honfitársunk a releváns válaszokat. Sárospatak-Balmazújváros (7 nap-6 éjszaka) 21 000 Ft.

3. Bortúrák

A szabadidő hasznos és nem kevésbé szórakoztató eltöltésének egyik módja felkeresni az ország valamelyik borvidékét. A Gere pincészet Villányban, vagy a Tokaji borvidékre szervezett túrák valamelyikén kedvünkre finomíthatjuk a bor fogyasztási szokásainkat, amellett, hogy egészen új tájegységeket ismerhetünk meg, a kedvünk pedig garantáltan rózsás marad. A Villány-Siklósi Borút 11 településen kanyarog keresztül, s mutatja meg a figyelmes vendégnek az értékes, sokszor páratlan látnivalókat. Mert ahogy az egy igazi borúthoz illik, a hűvös, penészes és nyirkos falú, boltíves pincék, a szőlészet és borászat apáról fiúra szálló titkai, az évszázados relikviák, a jóféle étkek, a barátságos borosgazdák mellett a mediterrán jellegű, történelmi borvidék kulturális és művészeti értékekkel is várja az utazót. A program időtartama kb. 5–6 óra.
Javasolt kezdési időpont: 14.00 óra.
Legalacsonyabb ár: Bruttó 4800 Ft/fő
Legmagasabb ár: Bruttó 6600 Ft/fő

4. Élményfürdők

Az ország számos élményparkjai közül kiemelkedik Hajdúszoboszló, vagy éppen a mogyoródi Aquaréna, ahol szakemberek értő módon foglalják le a gyermekeket és kínálnak az egész család számára élménydús szórakozást. Mogyoródon 4200–12 000 forintig egy egész napot eltölthetünk, a területen található összes játékszer korlátlan igénybevételével.

5. Lovas programok

Budapesttől mindössze 35 km-re, a Gödöllői dombvidék szívében, Erzsébet királyné kastélyától 5 km-re található Domonyvölgyben a Lázár Lovaspark. A Lázár testvérek által létrehozott komplexum megint csak az életüket erős kézzel irányító, a pihenésben a testedzést preferáló, aktív emberek számára kínál felejthetetlen órákat.

Úgy tűnik, hogy a kis- és középvállalatok vezetői, illetve alkalmazottai számára is valóságos alternatíva lehet a külföldi utazással szemben Magyarország egyik gyönyörű tájegységének a bebarangolása. Arra is lehetőségük van, hogy aktív életüket, színesebbé, élménydúsabbá és nem utolsósorban egészségesebbé tegyék valamelyik szállodánkban. A mindenki számára rendelkezésre álló üdülési csekk segítségével a munkáltató adó és járulékmentesen járulhat hozzá a munkavállaló utazásához. 53 000 forint sok mindenre elég lehet. Van választási lehetőség, csak élni kell vele.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik