Üzleti tippek

Pályázati tipp: e-kapcsolat fejlesztés

Az üzleti partnerek közötti e-kapcsolat fejlesztése érdekében új pályázatot hirdettek meg. A támogatás célja az e-gazdaság fejlesztése és az e-kereskedelem ösztönzése.

A magyar kis- és középvállalkozások körében már mindennapos és természetes a számítógép és az internet használata. A világhálót elsősorban levelezésre és az információgyűjtésre, -közvetítésre használják. Az üzleti alkalmazások közül az on-line banki ügyintézés a népszerű. A többi uniós tagállamban az üzleti kapcsolatok építése és az üzletkötés is egyre inkább átterelődik az internetre, amely nagyban növeli a gazdasági hatékonyságot. Az Európai Unió eEurope terve is támogatja ezt a folyamatot. Az eEurope tervet az Európai Bizottság indította el 1999 decemberében azzal a céllal, hogy „on-line kapcsolatba” hozza Európát.

A Gazdasági és Versenyképességi Operatív Program 4. prioritása járul hozzá Magyarországon az e-gazdaság fejlesztéséhez. Célja az elektronikus gazdaság kiépítésének támogatása az infrastruktúra és a digitális tartalom oldaláról, illetve az elektronikus közigazgatás megteremtésének segítése.

Ezen a prioritáson belül „Üzleti partnerek közötti e kapcsolat fejlesztése” címmel új GVOP pályázat jelent meg. A támogatás célja az e gazdaság fejlesztése, az e kereskedelem ösztönzése, elektronikus, illetve internetes üzleti megoldások támogatása a kkv k és üzleti partnereik közötti kapcsolat fejlesztése érdekében.

Pályázati célok:
„A” pályázati cél: Elektronikus piactér létesítése, ennek keretében olyan üzleti és technológiai rendszert kell kialakítani, amelynek révén elsősorban a kis- és középvállalkozásoknak lehetősége nyílik az alap- vagy támogató tevékenységeikhez szükséges eszközök, anyagok, szolgáltatások elektronikus úton történő beszerzésére, illetve értékesítésére.
„B” pályázati cél: Vállalati elektronikus értékesítési és ügyfélszolgálati rendszer létrehozása.
„C” pályázati cél: Vállalatközi elektronikus üzletviteli rendszer kialakítása.
„D” pályázati cél: Csatlakozás elektronikus piacterekhez.

Elszámolható tevékenységek ezeken belül:
– Beruházási támogatás esetén: a tevékenységhez közvetlenül kapcsolódó hardver, licenc, know-how és szoftver bekerülési értéke. Hardver- és szoftverbeszerzés esetén a bekerülési értékben elszámolható költségeket is figyelembe kell venni, így a rendszertervek kidolgozását, telepítést, a testre szabást, a konfigurálást, a tesztelést, az éles üzembeállítást. Beruházási támogatás szinten tartásra nem finanszírozható.
– Tanácsadási támogatás esetén: tanácsadói díjak.
De minimis támogatás.

Pályázhatnak:
A magyarországi székhelyű, a devizajogszabályok alapján belföldinek minősülő:
– gazdasági társaságok, szövetkezetek, egyéni vállalkozók, amelyek a törvény szerint kkv-nak minősülnek.

A támogatás mértéke:
A támogatás mértéke 50 százalékos, a minimum pályázható összeg 13 millió, a maximum 130 millió forint. Várhatóan 210 projektet fognak támogatni.

További információ: www.itkht.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik