Üzleti tippek

Kiosztották a Magyar Termék Nagydíjakat

Kiosztották a 2004. évi Magyar Termék Nagydíj pályázat elismeréseit szerdán a Parlamentben. A pályázatra 164 vállalkozás jelentkezett, a zsűri 158 terméket vizsgált meg és bírált el. Magyar Termék Nagydíjat 16 termék nyert el, 14 pályázat részesült elismerő oklevélben, s 20-an dicsérő oklevélben. A díjakat Podolák György, az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának alelnöke adta át.

A Magyar Termék Nagydíj pályázati rendszer célja, hogy a nemzetközi piacon javítsa a pályázaton eredményesen résztvevők pozícióját, elősegítse az EU-konform tanúsítások bevezetését, ösztönözze a magyar gyártókat kiváló minőségű termékek előállítására. 

Széman György, a pályázatot szervező Industorg Bt. ügyvivője elismeréssel szólt a Magyar Termék Nagydíj pályázat fejlődéséről, hiszen évek óta egyre több és színvonalasabb pályázatokat nyújtanak be a magyar vállalatok. Az elmúlt hét év alatt 90 pályázat többszázféle terméke nyerte el a Magyar Termék Nagydíjat. A tavalyi évhez képest az idén 29 százalékkal nőtt a díjazásra érdemes pályázatok száma. A most elbírált 158 termék 36 százaléka iparilag feldolgozott élelmiszerek közé tartozik, 30 százaléka feldolgozóipari termék. A beadott pályázatok között jelentős részarányt képviseltek még az informatikai, az oktatási, valamint a kézműves tevékenységhez tartozó termékek.


Az idén Magyar Termék Nagydíjat kapott az Ablakcentrum Kft. speciális nyílászárója, az Audi Hungária Motor Kft. FSI rendszerű benzinüzemű motorjai, az Axel Springer Budapest kiadói Kft. Lakáskultúra folyóirata, a Buszesz Rt. kancsós ecete, a Ceres Sütőipari Kft. elősütött péksüteményei, a Csabahús Kft. sütőkolbásza, at Elektrolux Lehel Kft. takarítórendszere, a Fűszerpaprika-kutató Fejlesztő Kht. őrleménye, a Hollóházi Porcelán Rt. egyik porcelánkészlete, a Kunság Fenster Kft. fa nyílászárója, a Labtech Kft. kardilógiai-diagnosztikai eszköze, a Ledo Kft. egyik fajta jégkréme, a Pannon Flax Rt. ruhaipari alapanyagai, a Tokaj Kereskedőház Rt. egyik aszuja, a Woodshop Kft. játszótéri eszközei és a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Rt. egyik porcelán készlete.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik