Üzleti tippek

E-tanácsadás uniós pályázatok megírásához

E-tanácsadó szolgáltatást vehetnek igénybe azok, akik sikeresen szeretnének részt venni az Európai Uniós pályázatokon. A képzés az első két évben – a köszönhetően az uniós támogatásnak – ingyenes.

Két hazai intézmény készíti el azt az internetes EU-tanácsadó szolgáltatást, amely a tíz csatlakozásra váró ország vállalkozásait készíti fel az európai uniós pályázatokon való részvételre. Az Innostart Alapítvány és a Geonardo Kft. konzorciuma 2003 októberében nyerte el azt az európai uniós támogatást, amelyből 2004-ben az „E-tanácsadás” szolgáltatást (E-consulting Technical Assistance Service on FP6 Project Development for SMEs from Associated Candidate Countries)megvalósítják. Mindkét szervezet évek óta részt vesz hazai és uniós finanszírozású pályázatokon, tendereken. Az itt szerzett elméleti és gyakorlati tapasztalataikat osztják meg a pályázó cégekkel.

Az E-tanácsadás projekt innovatív képzési, tanácsadási eszközökkel igyekszik növelni a közép-kelet-európai vállalkozások sikeres részvételét az uniós pályázatokon. Ilyen eszköz egy olyan internetes felület – a honlap – létrehozása, amely lehetővé teszi a regisztrált vállalkozásoknak a folyamatos kapcsolattartást a pályázati szakértőkkel. A cégek megfelelő partnert kereshetnek maguknak a kiépített adatbázisban, az előzetes bírálat (pre-evaluation) szolgáltatás pedig abban segít majd, hogy még a pályázat beadása előtt olyan szakértők véleményét is kikérjék, akik már többször bíráltak Brüsszelben is.

Az angol nyelvű honlap az alábbi szolgáltatásokat fogja nyújtani:
• Hasznos információk az EU-pályázatokról, különös tekintettel az EU6 Kutatás-fejlesztési és Technológia Demonstrációs Keretprogramra,
• Rendszerezett nemzetközi partnerkeresési lehetőségek,
• E-learning tanfolyam, amely beavat a sikeres pályázatkészítés titkaiba,
• E-tanácsadás a legígéretesebb cégeknek a pályázatok elkészítéséhez;
• A kiválasztott cégek pályázatainak ellenőrzése, a gyenge pontok kiküszöbölése érdekében.

A szolgáltatás a 100 százalékos uniós támogatásnak köszönhetően az első két évben minden résztvevő részére ingyenes lesz. A képzési és tanácsadási program a teljes közép-kelet-európai régiót lefedi.

Konzorcium

Koordinátor: Innostart Nemzeti Üzleti és Innovációs Központ.
Az Innostart célja, hogy szolgáltatásaival, szakértelmével felkutassa a legígéretesebb innovatív projekteket, tanácsadással támogassa megvalósulásukat, piaci hasznosulásukat, és ezen vállalkozások számára innovációs parki szolgáltatásokkal kedvező infrastruktúrát, alkotó környezetet teremtsen.
www.innostart.hu

Geonardo Kft.

A Geonardo Kft. környezetvédelmi, műszaki tanácsadással és projektfejlesztéssel foglalkozik 1999 óta. Az elmúlt évek során széles körű tapasztalatra tett szert az európai uniós források felhasználásának terén. Két évvel ezelőtt, saját tapasztalatai alapján indította el képzési programjait. A Geonardo Kft. tréningjei széles skálát ölelnek át, s mint kisvállalkozás, kiválóan ismeri szegmensének igényeit, képzési hiányosságait.
www.geonardo.hu

További információ a projektről: www.innostart.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik