Üzleti tippek

Árverseny rontja a kenyeret

A kenyér küllemében alig változott az elmúlt másfél évtizedben, látszólag csak a választék bővül évről évre. A vásárló azonban sokszor legfeljebb addig lehet elégedett a bolti kenyérrel, amíg meg nem ízleli. A szemre tetszetős portékáról otthon gyakran kiderül: ízetlen, fel van fújva, már a vásárlás másnapján darabokra hullik, vagy éppen kiszárad.

Mesterséges adalékanyagok nélkül ma már alig készül kenyér. A pékek szerint ennek elsősorban az árverseny az oka: az ősi recept szerint készült pékáru ugyanis majd négyszer annyi ideig készül. Előállítása így annyival drágább, hogy eladni gyakorlatilag lehetetlen.

A kenyérsütés műhelytitkainak persze itt nincs vége. A válogatósabb vevőknek kínált termékek ugyanis bár drágák, többnyire hasonlóan “trükkös” módszerekkel készülnek. Ezek hozzák ugyanis a profitot.

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.