A kenyér küllemében alig változott az elmúlt másfél évtizedben, látszólag csak a választék bővül évről évre. A vásárló azonban sokszor legfeljebb addig lehet elégedett a bolti kenyérrel, amíg meg nem ízleli. A szemre tetszetős portékáról otthon gyakran kiderül: ízetlen, fel van fújva, már a vásárlás másnapján darabokra hullik, vagy éppen kiszárad.
Mesterséges adalékanyagok nélkül ma már alig készül kenyér. A pékek szerint ennek elsősorban az árverseny az oka: az ősi recept szerint készült pékáru ugyanis majd négyszer annyi ideig készül. Előállítása így annyival drágább, hogy eladni gyakorlatilag lehetetlen.
A kenyérsütés műhelytitkainak persze itt nincs vége. A válogatósabb vevőknek kínált termékek ugyanis bár drágák, többnyire hasonlóan “trükkös” módszerekkel készülnek. Ezek hozzák ugyanis a profitot.

Elment a reformok pápája, aki reményt adott az egyháznak és a világnak
Balavány György nekrológja.