Üzleti tippek

Minden harmadik APEH-ellenőrzés büntetéssel zárul

admin
admin

2004. 08. 16. 00:00

Az összes vizsgálattípust tekintve átlagosan 33 százalékos a mulasztók aránya, azaz minden harmadik APEH-ellenőrzés büntetéssel zárul – közölte az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal.

Az ellenőrzések eredményeiről szóló jelentés szerint 2004-ben az adózók 66 százaléka nem tett eleget bejelentési kötelezettségének, a cégek 59 százaléka a bizonylatok kiállítására vonatkozó előírások ellen vétett.

Az APEH tájékoztatása szerint a foglalkoztatottak ellenőrzése során az esetek több mint 26 százalékában találtak szabálytalanságokat a revizorok, a leltárellenőrzéseknél 28 százalék volt a mulasztások aránya.

A bevételek regisztrációja jelenti a vizsgálatok legnagyobb csoportját, ezeket az ellenőrzéseket üzletekben, piacokon és közterületeken végzik.

Az üzletek ellenőrzése során 32,2 százalékban találtak szankcionálásra okot adó körülményt, a piacokon, közterületeken az esetek közel 53 százalékában egyáltalán nem adtak nyugtát az adózók. Az APEH-elnöki irányelv 2004-ben kiemelt feladatként a textilterméket és lábbelit forgalmazó vállalkozások és a jövedéki termékeket értékesítők ellenőrzését jelöli meg.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 1968. április 12.
Mátrai Zsuzsa énekesnő részt vesz az Egy óra Majláth Júliával című műsor felvételén. A műsort húsvét hétfőn mutatják be a Magyar Televízióban Kalmár András rendezésében.
MTI Fotó: Patkó Klári
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.