Üzleti tippek

Csődöt jelentett az Eurotours

Csődöt jelentett az Eurotours három utazási irodája csütörtökön, a társaságokat a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatala hivatalból törölte.

“Az Eurotours cégcsoport három utazási vállalkozását azonnali hatállyal törölte az utazásszervező és -közvetítő tevékenységet folytatók közhitelű hatósági nyilvántartásából a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatala” – fogalmazott a csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében a szaktárca. A GKM a törlés okáról annyit közölt: az Eurotours Nemzetközi Utazási Iroda Kft., az Eurotours Busz Nemzetközi Utazási Iroda Kft. és az Eurotours Air Utazási Iroda Kft. az utazásszervező és -közvetítő tevékenységről szóló kormányrendeletben foglalt előírásokat megsértette. A határozatok csütörtöktől jogerősek.

Az előírásoknak megfelelően az Eurotours utazási vállalkozások összesen 172 millió forint vagyoni biztosítékkal rendelkeznek, amit érvényes biztosítási szerződés keretében kötöttek meg – közölte a GKM. Csütörtöktől nem indulnak újabb, külföldre irányuló utak az Eurotours szervezésében. A külföldön tartózkodó utasok hazaszállításáról a QBE Atlasz Biztosító Rt. gondoskodik. Azok az utasok, akik még nem utaztak el, de befizették az utazásuk részvételi díját vagy a foglalót, kártérítési igényükkel szintén a QBE Atlasz Biztosító Rt.-hez fordulhatnak.

Horváth Péter, az Atlasz Biztosító Rt. utazási ágazatának értékesítési igazgatója az MTI-nek elmondta: jelenleg mintegy ezer ember tartózkodik külföldön az Eurotours-szal, elsősorban Görögországban, Spanyolországban, Olaszországban és Horvátországban. Hozzátette: a külföldön nyaralók egy részének hazautazása megoldott, a hazaútjuk ki van fizetve.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik